Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio zauważyłem w swoim BMW, że ma bardzo słaby nawiew. Przełączam żeby dmuchało np. na samą szybę i na 4 stopień mocy. Słychać, że dmuchawa szybciej zaczyna pracować ale niestety podmuch powietrza jest bardzo słaby. Problem dotyczy 525TD E34. Czy ktoś z użytkowników miał już podobny problem i jak go rozwiązał??? Dziękuję za pomoc.
Opublikowano
Filtr kabinowy do wymiany to samo miałem. Znajduje się za konsolą środkową od strony schowka. Ja zdemontowałem plastik z boku konsoli pasażera i schowek aby dojść. Z tego co pamiętam nawiew na poz. II dopiero było go czuć a później na IV to grzywę do góry stawiał :)
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Filtr powietrza był wymieniany razem z innymi filtrami około 5000tys/km. Filtr kabinowy też był wymieniany w tym samym czasie. Ale sprawdza i zobaczę może dostały się tam jakieś śmiecie.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Przerabiałem wymianę filtra kabinowego w ten weekend.

Jeżeli użyjesz filtra z plastykową ramką, to uważaj przy wsuwaniu go w gniazdo.

Podczas wsuwania można uszkodzić nagrzewnicę.

Niestety u mnie mechanicy, którzy wymieniali mi ostatnio filtr, uszkodzili dolna część nagrzewnicy.

Możesz uźyć innego filtra, bez tej ramki (ja tak zrobiłem), ważne żeby zgadzała się wysokość, szerokość i grubość.

Pozdro

003.jpg