Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam problem, jak ściągnąć tylne tarcze hamulcowe w E 39 kombi, schodzą z 4mm i później je coś blokuje ,wygląda to tak jakby je blokowały szczęki dodam że dźwignie zaciąga się normalnie a ręcznego nie mam wcale ,co robić proszę o jakieś rady!!! :cry2:
Opublikowano
Jak będą normalnie siedziały tarcze to przywal dobrze młotkiem w czoło tarczy (tylko nie w samą tarcze) i powinna rdza i śmieci ze środka odlecieć to już powinno pomóc. Jeżeli dalej będzie się mocno trzymać to próbuj po troche odbijać ją od wewnątrz tylko bij tak żeby nie uderzyć w tarcze tu gdzie klocki dochodzą bo ją pokrzywisz.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
Opublikowano
Tarcze i tak będę wymieniał to mi na nich nie zależy ,tylko nie wiem czy przy stukaniu młotkiem w tarcze ,nic nie stanie się z piastą . Potrzebował bym jeszcze jakoś fotkę jak są zamontowane szczęki .
Opublikowano (edytowane)

Wątpie żeby cokolwiek mogło się stać z piastą bo przecież nie będziesz tukł jakimś 5kg młotem. A ze zdjęciem to może być ciężko bo niewiem czy gdzieś znajdziesz. Chyba że w książce "Sam naprawiam e36" bo to tak samo wygląda.

[/img] http://img212.imageshack.us/my.php?image=55530755zh3.png

http://img98.imageshack.us/my.php?image=96584402kj7.png

Zdjęcia nie są za dobre bo wykleiłem je z pdf-a.

Edytowane przez jacek126
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz wytarty rowek w bębnach ręcznego. Popuść na maxa linkę z ręcznego (we wnętrzu auta (kabinie) pod mieszkiem ręcznego) - powinno pomóc.
Kai
Opublikowano
Dzięki koledzy za rady jak tylko będę miał jakiś wolny dzionek spróbuje jeszcze raz może się uda, Pozdrawiam wszystkich !!
Opublikowano
Potrzebował bym jakieś namiary na sklepy we wrocku gdzie mógłbym kupić tarcze,klocki i szczęki wszystko na tylną oś do E39, w umiarkowanych cenach ..
Opublikowano

na temat firmy hart to ci nie powiem bo nie znam

na twoim miejscu do e39 kupilbym zimmermany, sam jezdze juz ponad rok i jestem zadowolony a cena nie jest jakas masakryczna

sprawdz www.czescidobmw.pl tam jest kilka producentow w ofercie

pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy mam problem dzisiaj wymieniałem tarcze, klocki i szczęki na tylnej osi w E 39 z jednej strony poszło ok. Z drugiej strony gorzej ,linka od ręcznego jest urwana i teraz mam pytanko jak ją wciągnąć z piasty. Jest zapieczona i teraz nie wiem jak ona tam jest mocowana , proszę o jakieś podpowiedzi ... :cry2: