Skocz do zawartości

klocki nie odbijaja w jednym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam .jakies dwa miesiace temu wymienialem wszystkie klocki i tarcze

w moim e46 coupe ,od jakiegos czasu slysze tarcie w prawym przednim kole klockow o tarcze przy powolnym ruszeniu,wczoraj sprawdzilem to doladniej i prawda klocki nie odbijaja do konca kolo ,tarcza, klocki wszystko gorace po przejechaniu sie po miescie!!!!!! :?

co robic ??prosze o rady, czy ktos sie juz z tym spotkal w swoim aucie?

pozdrawiam.

BYLO E46 2.2 COUPE

JEST e91 320d M sport

http://imageshack.us/a/img716/6179/20120608055538.jpg

Opublikowano

Witam.

Tłoczki do wymiany.Polecam oryginalne z ASO,można kupić komplet naprawczy zacisków.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
przy wymianie nalezy pamietac o wyczyszczeniu tloka, zaciskow i prowadnic na ktorych pracuja klocki i nasmarowaniu specjalnym smarem miedziowym jak tego nie zrobiles to moze byc przyczyna i moze tylko wystrczy to zrobic a nie od razu wymieniac na nowe
Opublikowano

jedrek 32 ,chyba masz racje ,bo podzczas

wymiany tego wlasnie nie zrobilem nie wyczyscilem tloka,zaciskow ani prowadnic :oops: moj blad!!!!wlasnie doczytalem na forum o tym smaze miedziowym!

dzieki pozdro :cool2:

BYLO E46 2.2 COUPE

JEST e91 320d M sport

http://imageshack.us/a/img716/6179/20120608055538.jpg

Opublikowano
tylko rob tak zeby nie wyciagac tloka bo bedziesz musial odpowietrzac hamulce a lepiej tego nie robic jak nie ma potrzeby pozdrawiam
Opublikowano

problem moze byc tylko dla idioty ktory nie ma pojecia o mechanice reszta to bajka bez wyjecia tłoczka chyba nie załozy nowej osłony jezeli ktos to robił to wie o co chodzi a obczyszczenie z grubsza nic nie da

do odpowietrzania bedzie tylko jedno koło ktore robił

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
wycisnij tłoczek hamulcem

Powodzenia w razie jak mu ten tłoczek wyjdzie z zacisku.

Pzdr,

zeczywiscie bedzie miał" wielki" problem

POZDRAWIAM !!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobny problem w swojej buni,jestem ciekaw jak rozwiazałeś to u siebie.Przesmarowałem u siebie tłoczek pomogło na chwile i znowu to samo.Łapie mi lewe przednie koło.Objawia sie to podczas jazdy tym że kierownica bije.Myslałem że to tarcza ale wtedy bicie musiało by być cały czas takie same,a ja mam tymczasem raz mniejsze raz większe .Po pszesmarowaniu tłoczka chodził normalnie teraz znowu to samo.

:mad2:

Opublikowano
jezeli podczas wymiany klocków została uszkodzona osłona gumowa tłoczka i nie wymieniono jej od razu to przy uzytkowaniu dostała sie tam woda i piasek ,zbiera sie on w dolnej czesci tłoczkow powoduje ich korodowanie w bardzo szybkim tępie co nastepstwem jest nie odbijanie do konca i grzaniem sie koła,mozna naprawic to zgrubnie ale tylko na chwilke trzeba wszystko rozebrac wyczyscic i złozyc na nowo bez tego to sie nie obejdzie
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

Dzienki za odpowieć.Co prawda od wymiany klocków minoł jusz prawie rok,ale pierwsze objawy blokowania zauwarzyłem właśnie przy nienajlepszej pogodzie.Jeżeli to nie problem to napisz jak sie zabrać do czyszczenia tłoczka i na co zwracać szczegulna uwage.Gumki wymianić odrazu czy pokusic sie o zostawienie starych.Pisze gumki bo oprucz osłony są chyba jakieś uszczelnienia.

:modlitwa:

Opublikowano

jezeli nie ma wycieków to oringi zostawiasz te same.. co orginał to orginał zeby wymienic osłone cylinderka trzeba znac jego srednice W E36 TRZEBA WYJAC TŁOCZEK ZEBY ZAŁOZYC NOWA OSŁONKE GUMOWĄ

wymiana jest prosta odkrecasz docisk miska pod spód bo bedzie ciekło i pompowanie pedałem hamulca docisk ci wyjdzie sam CZYSZCZENIE PEDZELKIEM JA ZEBY NIE CIEKŁO Z DOCISKU TO MAŁA DZIURKE W SRODKU ZATKAŁEM GUMA DO ZUCIA po czyszczeniu składasz przy odkreconej kalamidce ja nie miałem z tym zadnego problemu

POZDRAWIAM !!!