Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce odpiac aku na kilka minut zeby zresetowac kompa i tu nasuwa mi sie pytanie. Czy to nie wplynie na zielone diody itp. Jestem ze tak powiem w polowie cyklu olejowego, przejechane 5tys i dwie juz zgasly wiec nie chce sobie namieszac. Przeczytalem juz kilkadziesiat postow o kasowaniu inspekcji itd i resetach ale nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Z gory dziekuje za jakies wskazowki. :modlitwa:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Dziekuje!!! Tak myslalem ze nie powinno to miec wplywu bo przeciez wtedy nikt by sie nie bawil w laczenie pinow w gniezdzie zeby ja skasowac. Ale dla pewnosci wolalem zapytac. :cool2:

A tak na marginesie to 15minut wystarczy do resetu ?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Powinno - dodatkowo możesz zewrzeć klemy - niby pomaga.

Jak masz oryginalne radio - to przygotuj sobie kod - ja kiedyś nie miałem - no i skończyło się odkodowaniem (program dostępny w necie).

Pzdr,

Opublikowano

Powinno - dodatkowo moz˙esz zewrzec´ klemy - niby pomaga.

Jak masz oryginalne radio - to przygotuj sobie kod - ja kiedys´ nie mia?em - no i skon´czy?o sie˛ odkodowaniem (program doste˛pny w necie).

Pzdr,

Dzieki ! Kurcze o radiu nie pomyslalem :duh: Ale nie mam oryginalnego tylko jakiegos Pioneera. Przejrze instrukcje od radia i jutro odpinam. Najwyzej bede sobie od nowa stacje programowal.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Jeszce jedno mi przyszlo do glowy. A co z alarmem? Nie zeswiruje przypadkiem mowiac pospolicie? Bo tak na chlopski rozum to przeciez odcinam mu zrodlo zasilania i chociaz to bedzie na otwartym centralnym czyli alarm nieuzbrojony to moze oszalec czy nie? Z tego co sie orientuje to mam chyba oryginalny alarm. Dziala razem z centralnym na pilota BMW oryginal brelok przy kluczyku.

Wole zapytac zanim sie do tego zabiore bo nie chce potem jezdzic do magikow od alarmu tylko dlatego ze chcialem sobie zobic reset. Jeszcze raz dzieki za wszytkie sugestie.

O Tempora! O Mores!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie zresetuje sie alarma na inne zrudło zasilania. Mozesz sam to sprawdzic włacz alarm i odepnij akumulator zobaczysz ze nic to nie da.

Pozdrawima

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
nie zresetuje sie alarma na inne zrud?o zasilania. Mozesz sam to sprawdzic w?acz alarm i odepnij akumulator zobaczysz ze nic to nie da.

Pozdrawima

Ok! Dzieki!

Bo myslalem czy by nie bylo lepiej go odlaczyc zanim odlacze aku. Mialem tu na mysli zeby przekrecic ten maly kuczyk w centralce. Ale jak rozumiem to calkiem bez roznicy.

Pozdr.

O Tempora! O Mores!