Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie a przypadkiem nie jest tak że jeden jest zawsze zamknięty i otwiera się wraz z załączaniem klimatyzacji?

Raczej nie. Właśnie wróciłem z garażu. Klapy zlokalizowałem, prawa była zamknięta ale lekko przesunąłem palcem i się otwarła bez oporu, sprawdziłem lewą i tam stawia opór jak się włączy obieg zamknięty. Posadziłem żonę a aucie przełączała na zamknięty i na otwarty. Lewa klapa chodzi prawa nie (została w takiej pozycji jak ją ustawiłem ręcznie). Zlokalizowałem linkę od sterowania klapy i chodzi razem z nią czyli jest problem przy silniczku sterowania, ale nie wiem jak się do niego dostać - chyba trzeba zdejmować całe podszybie.....od strony radia nie za bardzo. Zablokowałem klapę w pozycji otwartej i teraz mi elegancko pobiera powietrze przez oba filtry. Zostawiam tak, chyba że ktoś powie jak się dostać do sterowania bez demontażu całej deski. Czy konsolę środkową z panelami sterowania da się zdjąć ? Może wtedy da się tam pogrzebać.

Co znaczy raczej nie. Trzeba było to sprawdzić bo jestem pewien prawie na 100% że jeden z tych filtrów jest od klimatyzacji. Trzeba było włączyć klimę a druga klapka pewnie też by się otworzyła.

Opublikowano
Bez włączania klimy powinny się otwierać obie klapki jednocześnie, gdyby było inaczej to po tej stronie po której nie otwiera się klapa parowały by szyby w środku podczas wilgotnych dni..
Opublikowano
Trzeba było to sprawdzić bo jestem pewien prawie na 100% że jeden z tych filtrów jest od klimatyzacji. Trzeba było włączyć klimę a druga klapka pewnie też by się otworzyła.

Prawa klapa chodzi luźno, jak ją ustawię ręcznie tak zostaje niezależnie jaką funkcję ustawię, lewa działa jak powinna, więc pytałem jak dostać się do silniczka sterowania klapą, bo tam leży problem w moim przypadku.

I nie ma żadnego podziału jeśli chodzi o filtry, oba mają filtrować jednocześnie.

Bez włączania klimy powinny się otwierać obie klapki jednocześnie, gdyby było inaczej to po tej stronie po której nie otwiera się klapa parowały by szyby w środku podczas wilgotnych dni..

Dokładnie tak. Z prawej szyby mi paruja ale myślałem że to przez kumpla który stale jest nabity :norty: