Skocz do zawartości

Odgrzybianie klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Filtr nie tylko trzeba wyciągnąć ale i wymienić na nowy.

Ale ja już kiedyś stosowałem ten środek i efekt był słaby i po paru dniach wszystko wróciło do stanu początkowego.

Jedź gdzieś gdzie mają wytwornicę ozonu. To jest skuteczniejsze.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
miałem już dwa razy wymieniony filtr i dwa razy odgrzybioną klime i po czasie zaczyna capić (klima była odgrzybiana ultradzwiękami)i dodam że wszystko to było robione w ciągu miesiąca. Parę dni temu znowu miałem odgrzybianie i narazie jest niby ok tylko jak pada deszcz po wyłączeniu klimy strasznie parują szyby i obawiam się że po jakimiś czasie zacznie znowu capić
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po wyłączeniu klimy zawsze mogą zaparować szyby i to jest normalne.

Ale wiem od jednego magika od klimy , że smrodek powstaje najszybciej jak się właśnie wyłącza klimę w czasie jazdy.

Klimę powinno się włączyć i jechać.

Wyłączanie w czasie pracy silnika powoduje gwałtowne namnażanie się "legionelli" < to te bakterie które śmierdzą i wywołują alergie.>

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
  • Autor
Po jezdzie cały dzień na klimatyzacji zostawie na noc auto to jak rano odpale bez klimy momentalnie zaparuje przednia szyba dzieje się tak tylko jak jest zimno . Czy to normalne ??? Proszę o opinie :modlitwa:
Opublikowano
Po jezdzie cały dzień na klimatyzacji zostawie na noc auto to jak rano odpale bez klimy momentalnie zaparuje przednia szyba dzieje się tak tylko jak jest zimno . Czy to normalne ??? Proszę o opinie :modlitwa:

Spróbuj oczyścić wężyk odpływowy z parownika. To taka rurka która odprowadza wodę kondensująca się na parowniku (charakterystyczne jak się w lecie stanie na parkingu to spod auta zaczyna się lać woda z klimy).

Wejdź pod auto i jakimś wyciorem ją oczyść...

W mojej e46 nic nie zaparowuje...

Brot Mit Wurst
Opublikowano
  • Autor
Odpływ wyczyszczony już dawno zresztą jak klima chodzi to pod autem zbiera się woda
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mozecie opisac gdzie ten wezk odplywu jest??

Slyszalem ze w ogole go nie widac bo jest gdzies nad skrzynia biegow

ja chetnie zapodal bym od tamtej strny preparat wurtha

chce tez sprawdzi czy czasem nie jest zatkany albo przytkany

z gory dzieki

Opublikowano
  • Autor
Wystarczy że wyciągniesz zegarek z półeczką pod sterowaniem klimatronika tam widać wężyk odprowadzający wode z parownika.Jak wejdziesz pod auto to nad skrzynia też go widać (taki kawałek białego plastiku)