Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc.Dalem pompe wtryskowa do regeneracji bo byla nie szczelna i zle odpalalalo auto jak bulo zagrzane gosc który to robil powiedzial ze jest glowiczka do wymiany której jednak nie wymienil bo mówil ze mial dwie i na ani jednej auto mu nie chcialo zapalic glowiczki twierdzil ze byly nowe z boscha mial je reklamowac pompe mi uszczelnil wyregulowal 600 zl zaplacilem i auto zle odpala zimne i cieple i wiecej pali jezeli ktos ma pomysla jak temu zaradzic to odpiszcie i prosil bym jakie ma byc cisnienie sprezania bo chce to sprawdzic .Dzieki za odpowiedzi.Jezeli jest jakis fachowiec DOBRY wokolicy Pszczyny to dajcie namiar.
Opublikowano
Głowiczka to nie wszystko w jakim stanie jest duł pompy jej sekcje. Mówił coś o tym? Sprawdz ciśnienie, obejrzyj czy sie nie zapowietrza ( pęcherzyki w wężyku paliwowym) Filtr paliwka masz ok? W jakim stanie świece żarowe? Jeszcze lepiej było by podłączyć pod jakiś program i sprawdzić jakie masz parametry pompy dawkę paliwa kąt wtrysku?
Opublikowano
u mnie zimny odpala ladnie... pompe mam suchą... bylem w szczecinie w firmie Carfix chłopaki naprawde się znaja na BMW i tylko je robią, powiedzieli że lańcuchy są juz wyciągnięte i trzeba juz o nich pomysleć... nie wiem nie znam sie za bardzo na mechanice, ale raz pytam na forum to piszą że nastwnik, czytaj pompa do regeneracji, pojechałem na komputer do boscha koleś podpioł mi kompa i mówi ze nie ma żadnych błędów a takie odpalanie... ''... no wie Pan to nie jest nowe auto i przebiego 240tys to ma prawo...'' zly byłem jak nie wiem jak będe miał czas to podjade na regulacji kata wtrysku podobno to pomoże ale tylko to jest półśrodek... za wymiane łańcuchów powiedzieli mi 2000zł a za ustawienie kąta wtrysku 150zł więc najpierw zrobie to drugie:)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
twoim problemem jest uszkodzony sztelwerk (nastawnik) pompy wtryskowej steruje on dawką wtrysku a najprawdopodobniej to gorsze odpalanie po naprawie jest powodem zlego ustawienia dawki