Skocz do zawartości

524TD - problem z uruchomieniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - dosc dlugo przeszukiwalem tematy jesli pominelem to sorka

mam big problem - 2 miesiace temu przestalo zapalac mi sie zielone koleczko mowiace o mozliwosci odpalenia. Wczoraj niestety autko juz nie chcialo odpalic. rozrusznik kreci jak szalony a silnik jak zaklety nic zero realcji. z tlumika wylatuje lekka chmurka ale silnik nawet nie zajeknie. HELP co to moze byc

jeszcze druga sprawa. w czasie letnich upalow stojac w korku zauwazylem ze wskazowka od temperatury przekroczyla powowe i wciaz rosnie - przedtem nigdy takich problemow nie mialem, okazalo sie ze brakuje plynu i dolalem 1,5 litra. niestety problem pojawil sie tydzien temu temperatura rosnie a ogrzewanie przestalo dzialac - domyslilem sie ze znowu sa braki i znowu dolalem ok 1,5 litra. tak wiec diagnoza jednoznaczna plyn gdzies znika tylko gdzie bo wszystko wydaje sie byc suche. prosze o jakies rozwiazania problemu.

(chcialem dodac ze w aucie nie smierdzi plynem i szyby mi nie paruja po wlaczeniu ogrzewania)

jest to autko ktore bardzo lubie a kupilem ze 2 lata temu od I wlasciciela w niemczech co graniczylo z cudem ale taki to fart byl, orginalny przebieg 235 tys. km, i do wczoraj nie mialem z nim zadnych problemow

jeszcze raz prosze o pomoc - Marek

Opublikowano

ad1. ogrzewanie bylo caly czas i nigdy nie kopcil jak odpalal praktycznie nie bylo problemu moze raz rzucilo silnikiem jakby na wszystkie garki odrazu nie zalapal

ad2 w zbiorniku pokazuje 20l i raczej tyle jest, a czy slychac pompke to mi trudno powiedziec poniewaz od poczatku uzytkowania nigdy jej nie slyszalem :shock:

Opublikowano

Co do pierwszego problemu to zielone kółko sygnalizuje gotowość świec żarowych i jeżeli nie świeci to znaczy, że przynajmniej 1 jest spalona. Podejrzewam, że skoro przez 2 miesiące jeździłeś z uszkodzonymi świecami to mogło ich się spalić więcej. Proponuję sprawdzić i wymienić niesprawne świece - a jak już zaświeci zielona kontrolka to powinien odpalić.

pozdro.