Skocz do zawartości

Turbina,pompa ,sprzęgło?Brak mocy tylko 120km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem co się stało,ale auto straciło moc tzn 4 bieg i max 100km/h i nic więcej autem zaczyna przerywać jakby odcięcie paliwa,i tak jakby szarpało,zmiana biegu na 5 bieg 120km/h i koniec więcej nie pójdzie i też przerywa jak dam max na pedale gazu.Co to może być ?filtry wszystkie powymieniane czyżby turbina padaczkę załapała??auto nie ma ciągu strach wyprzedzać bo przerywa.,a może pompa?sprzęgło??
Opublikowano
No na pewno bez podpięcia się nie obędzie chyba ,że ewidentnie coś zobaczę ,mechanicznego np jakiś wężyk podciśnienia,ale to mało prawdopodobne.A cokolwiek może będę wiedział w poniedziałek bo dopiero można coś podziałać.
Opublikowano

Przepływka jest wpięta miedzy filtrem powietrza a kolektorem ssącym tak w uproszczeniu więc nie powinienes mieć problemów aby ja zlokalizować

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD31&mospid=47539&btnr=13_0410&hg=13&fg=15

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

wyczyść filterki od elektrozaworów albo wymień całe elektorzawory i filtr odmy oraz wyczyść zawór EGR z nagaru, pomoże :8)

Gdzieś ktoś to miał tyle że chyba w commonrail'u ale warto sprawdzić

Opublikowano
ale chyba w M51 nie ma odmy??tylko jest jakaś chyba siatka pod pokrywa klawiatury ale sam do końca nie wiem,a gdzie jest tzn w którym miejscu ten zawór EGR
Opublikowano
Wymieniłem filtr paliwa na razie jest ok. syfu było co niemiara w aucie pojawiły się silniejsze koniki :D W piątek podpinam pod kompa zdam relacje jak coś będę wiedział.