Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Autko wiekowe i centralny całkiem wysiadł. Czy ktoś z Was orientuje się gdzie jest centralka od sterowania zamkiem?

Pozdrawiam Cezar

Opublikowano
Sprawdziłem już: pod tylnym siedzeniem, za przednimi głośnikami w środkowym kokpicie i za schowkiem. Czy ktoś z Was wie gdzie się w tym modelu ta przeklęta centralka znajduje ?
Opublikowano
Centralka w E-28 jest zamontowana z przodu po prawej stronie w komorze głośnika bezpośrednio nad nim, faktycznie bardzo dziwne miejsce.
Opublikowano
kurcze-mam ten sam klopot. A wiecie moze gdzie jest centrlka w E30 sedan 324td? najpierw przy zamykaniu centrala bylo slychac dziwny dzwięk z lewej strony ( albo z drzwi albo gdzies pod kokpitem) i sie zamki nie ryglowaly a teraz wogle ju znie dziala central :-(
Radość z jazdy!!
Opublikowano

Dzisiaj pracowity dzień ;-) Śledzenie przewodów - ogólnie jest tak :

Kable od drzwi przednich i tylnich po stronie pasażera łączą się w schowku w podłodze koło fotela pasażera z przodu, z tamtąd pod kanałem powietrza w podłodze idą na środkową konsolę gdzie 30 cm za dzwignią zmiany biegów lączą sie z kablami od szyb, dalej znowu na dół pod połogę po stronie kierowcy. Z drogiej strony podobnie - kable od przednich drzwi kierowcy, tylnich lewych, klapy i wlewu łączą się w skrytce w podłodze koło fotela kierowcy i uciekają z tamtąd pod podłogę, to sobie wykombinowałem (choć to chyba mało prawdopodobne) co centralka musi być gdzieś pod siedzeniem, tudzież nogami kierowcy. Wizja wywalania fotela i rozbierania wykładziny podłogowej trochę mnie przeraża (zwłaszcza, że inżynierowie z BMW raczej nie zrobiliby takiej kichy ) Więc jeśli ktoś może potwierdzić, lub rozwiać moją teorię to proszę o info

pozdrawiam Cezar

Opublikowano
Witam. W E-28 sterownik centralnego zamka mieści się tak jak napisałem, jeżeli chodzi o namierzenie go palcami, to centralka "wisi" ok. 5-7 cm nad prawym głośnikiem,Chyba mocowana wkrętem z zewnątrz, faktycznie nie specjalne miejsce, ale jedyne w E-28.