Skocz do zawartości

M40 brak mocy ciagnie dopiero powyzej 4tys ale slabo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E36 1.8 M40

Brak mocy nie ciagnie tak jak ciagnal kiedys, jak jade na 3 biegu jakies 1.5tys obrotow i trzymam rowno gaz to samochod poszarpuje.

Jak chce gwaltowniej ruszyc to sie dlawi. Przy przyspieszaniu tak samo jade sobie na 3 biegu okolo 3tys obrotow wciskam gaz a silnik buuuuuuuu i dopiero powyzej 4tys cos tam przyspeisza...

Przeplywka??? jak sprawdzic??

Sonda?? jak sprawdzic??

na komputerze brak bledow.

kable, kopulka, swiece nowe

BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
Opublikowano

Cewka/cewki?... nawet nie wiem ile jest :lol:

Pierwsze moje skojarzenie, kiedy wymieniales filtry? Szczegolnie paliwa.

Przepływka i sonda powinny wyjsc po podpieciu.

Opublikowano
mam identycznie:(mialem stłuczke-przepływka pękła -wymieniłem ją razem z guma i przez jakieś 2 tygodnie było super poznmiej z dnia na dzien zaczął tracić moc-noirmalnie jak diesel-i głosniej chodzi....czy to przeplywlkka?jak sie czyści ją?i czemu wogóle sie "brudzi"czy tez zapycha

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

Opublikowano
Witam. Miałem podobnie, z tym że gdy samochód się porządnie nagrzał to ten objaw mijał. Szukałem przyczyn dość długo, a powróciło do normy po naprawie popychaczy.
Opublikowano
Witam. Miałem podobnie, z tym że gdy samochód się porządnie nagrzał to ten objaw mijał. Szukałem przyczyn dość długo, a powróciło do normy po naprawie popychaczy.

u mnie popychacze walek, dzwigienki wszystko w bdb stanie. Zastanawiam sie nad wtryskiwaczami.

Na zimnym silniku jak delikatnie przyciskam gaz tak do 1200/1300obr sie dlawi...

Opublikowano
Też mi się wydawało że dźwigienki, wałek, popychacze były ok. Nawet mechanik sprawdzał te pierwsze od strony chłodnicy, bo zazwyczaj one się najszybciej zużywają i były ok, wałek też ok. Ale podczas oględzin Pana Andrzeja z Aleksandrowa ŁÓdzkiego, który się tym zajmuje i o którym napewno słyszeliście okazało się że dwie dźwigienki ostatnie były nieoryginalne i właśnie wytarte. Po wymianie jest teraz git. Nie mówię, że u Ciebie tak jest, ale może właśnie? Bo ja u siebie też nie mogłem dojść co jest nie tak. Ładowałem kase w auto, wymieniałem przepływkę, świece, przewody, sprawdzałem wtryski i nic. Powodzenia przy diagnozie i daj znać co było nie tak.
Opublikowano
hmmm mam drugi komplet prawie nowek ktory mialem w innej glowicy. zaloze te i zobacze :)