Skocz do zawartości

[PYTANIE] Kupno na co zwrocic uwage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum.

Planuje kupic autko E39 z silnikiem (i tu zastanawiam sie caly czas nad 2.5d lub 3.0d) z forum wyszperalem ze dobrym wyborem byloby 3.0d - pewnie tak tez zrobie. Pytanie jest na co mam zwrocic uwage przy kupnie bym nie musial po 1k km serwisu odwiedzac. Raczej nie mam mozliwosci zabrac kogos kto sie zna wiec musze liczyc na swoje szczescie. Autko bedzie kupowane i uzytkowane w UK (odpada chyba problem skladancow :dance: przebiegi tez raczej nie sa naciagane :) )

****** Na co patrzec i jak to sprawdzic??? *******

Za wszelkie podpoweidzi z gory dziekuje.

Opublikowano

Czesc

Ogolnie mowiac to trzeba zwrocic uwage na wszystko :)

Ale skoro mowisz ze auto bedzie kupowane i uzytkowane w UK to ja bym zwrocil uwage kto nim wczesniej jezdzil, i najlepiej zeby to nie byl "ciapaty", nastepnie jak sam wiesz w UK wazna sprawa jest posiadanie ksiazki serwisowej i najlepiej zeby to nie byl duplikat bo i takie tu widywalem.

Nastepnie jak juz na forum ktos b. slusznie zauwazyl jesli diesel to najlepiej max 3-letni z przebiegiem w granicach 80-100tys mil bo wtedy masz prawie pewnosc ze troche nim pojezdzisz zanim zaczniesz sie na niego wkur....

Z racji tegi iz jestes nowy to pewnie jeszcze nikt ci nie powiedzial ze "zanum zapytasz poszukaj" bylo juz duzo tematow pod tytulem na co zwrocic uwage od strony technicznej przy zakupie x30d wiec proponuje uzyc tej opcji to moze wtedy dasz sie przekonac na benzynke :lol:

Opublikowano
3 letni diesel z takim przebiegiem????? No dzięki za takie rady. # latka można kupić z przebiegiem 5 razy mniejszym :) Ostatnio kupiłem 520i z 87 tys mil i wiem że to przebieg prawdziwy. Co do książki serwisowej....full service history można już mieć za 30 funtów, więc ten argument przy kupnie już mnie nie przekonuje :)
Opublikowano
Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum.

Planuje kupic autko E39 z silnikiem (i tu zastanawiam sie caly czas nad 2.5d lub 3.0d) z forum wyszperalem ze dobrym wyborem byloby 3.0d - pewnie tak tez zrobie. Pytanie jest na co mam zwrocic uwage przy kupnie bym nie musial po 1k km serwisu odwiedzac. Raczej nie mam mozliwosci zabrac kogos kto sie zna wiec musze liczyc na swoje szczescie. Autko bedzie kupowane i uzytkowane w UK (odpada chyba problem skladancow :dance: przebiegi tez raczej nie sa naciagane :) )

****** Na co patrzec i jak to sprawdzic??? *******

Za wszelkie podpoweidzi z gory dziekuje.

jeśli chodzi o blachy to patrz na dolne kanty drzwi i kant bagażnika.