Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam otóż mam pytanie. Czy można by zamontować do silnika m20b20 520i 89r turbosprężarkę. Słyszałem że przez to samochód mniej pali. Czy dało by radę to zrobić i ile kosztuje turbo do tego silnika ?? Pzdr
Opublikowano
Da się założyć. Ale to nie jest na zasadzie "plug and play". Trzeba kogoś kto sie zna, powymienia przy tym inne graty i wystroi jak sie patrzy. Koszty mogą być spore. A spalanie raczej sienie zmniejszy. Jeżeli myślisz o elektrycznych "suszarach" z allegro, które niby wprost ze "stanów" do nas trafiły i obniżając spalanie zapewniają wzrost mocy to jest to pic na wodę jak i z tymi magnetyzerami. Twoje pytanie skojarzyło mi się z tematem w czadach PRL o "turbince kowalskiego" :wink:
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
montaż turbo sprężarki to dozę koszty rzędu 10 tys jeśli zrobisz wszystko sam a ktoś ci tylko wystroi a czy palić będzie mniej no nie wiem raczej zacznie trochę więcej ( chętnie będziesz wciskał gaz:) no ale czy to już się opłaca sam musisz pomyśleć no i oczywiste brak gazu ,o gazie zapomnij ciężko tak wysilone jednostki to znoszą
Opublikowano
to jest to pic na wodę jak i z tymi magnetyzerami.

Z magnetyzerami to nie pic :]

Ostatnio byl podobny temat i szybko zdechl.

Chcesz moc to kup wiekszy silnik, wyjdzie taniej lepiej i silnik dluzej pozyje.

Pozdrawiam
Opublikowano

z turbo to będzie zdecydowanie więcej palił, jak chcesz oszczędniejszy to kup silnik M50b20 lub b25 będzie taniej i lepszy efekt

a ile ci pali to M20b20?? mi w e30 pali od 12 do 15litrów LPG

Opublikowano

Tak jOhnny... magnetyzerom już serdecznie dziękujemy.

(gdyby to ode mnie zależało, to na tematykę lpg też byłoby tu embargo)

Dlatego wytyczne są takie, żeby nie zaburzać czystości tematyki motoryzacyjnej :)

hej.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Tak jOhnny... magnetyzerom już serdecznie dziękujemy.

(gdyby to ode mnie zależało, to na tematykę lpg też byłoby tu embargo)

Na szczescie to nierealne i nie tylko muzealne zabytki jezdza po drogach ;)

PS. PW widzial?

PS2. Czy ów znaczek bmw-klub w tylnej szybce (trojkacie) to fotomontaz, czy tez poczyniles elementy "tjuningu" wizualnego? ;)

(to taka inicjatywa dla forumowiczow na wieksza skale, czy jak?

po innych forach sa rozne gadzety, typu ramki tablic itp, a tutaj sa jakies podobne rzeczy w planie ? )

Pozdrawiam
Opublikowano

... PS2. Czy ów znaczek bmw-klub w tylnej szybce (trojkacie) to fotomontaz, czy tez poczyniles elementy "tjuningu" wizualnego? ;)

(to taka inicjatywa dla forumowiczow na wieksza skale, czy jak?

po innych forach sa rozne gadzety, typu ramki tablic itp, a tutaj sa jakies podobne rzeczy w planie ? )

tak - te naklejki to "real-tuning" w moim wykonaniu ;) - ale to gadżet wewnątrz-klubowy BKP. Pomyślałem, że podczas pewnej lipcowej okazji, oprócz prezentacji mojego srebra i siebie, zrobię dodatkowo małą propagandę klubową ;)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

To jak juz tak zeszlo na OT, to spytam, czy tylko w tym miejscu je masz, czy tez moze przeslaniaja pol szyby przedniej i tylnej i jakies czesci karoserii :D

A moze tak aerograf :mrgreen:

Pozdrawiam
Opublikowano

Wszystkie testy moga byc zrobione tak, zeby wyszlo to co chca.

Jak chca dowiesc skutecznosci to dowioda, jak nieskutecznosci rowniez.

Tak to moim zdaniem wyglada. Najlepiej sprawdzic samemu.

Testow ze dziala jest 561465498463, ze nie dziala tylko 1? Albo pewnie 1/10 tego, ktore mowia, ze dziala.

Kolejna rzecza jest to jakie magnetyzery testowali, bo jest tego taki wysyp... ze juz pewnie sa takze chinskie wynalazki, ktore moga nie dzialac.

Zdziwilo mnie tylko zdanie dot. fuel dynamic, przeciez ten wynalazek kosztuje kilkaset, a nawet ponad 1000zl. :lol:

Czytajac komentarze osob ktore to kupily, nie mozna powiedziec nic zlego, wszystko w superlatywach.

Ciekawe czy uda Ci sie znalezc cos podobnego na temat ceramizera :D

Pozdrawiam
Opublikowano
Wszystkie testy moga byc zrobione tak, zeby wyszlo to co chca.

Jak chca dowiesc skutecznosci to dowioda, jak nieskutecznosci rowniez.

Tak to moim zdaniem wyglada. Najlepiej sprawdzic samemu.

Testow ze dziala jest 561465498463, ze nie dziala tylko 1? Albo pewnie 1/10 tego, ktore mowia, ze dziala.

Kolejna rzecza jest to jakie magnetyzery testowali, bo jest tego taki wysyp... ze juz pewnie sa takze chinskie wynalazki, ktore moga nie dzialac.

Zdziwilo mnie tylko zdanie dot. fuel dynamic, przeciez ten wynalazek kosztuje kilkaset, a nawet ponad 1000zl. :lol:

Czytajac komentarze osob ktore to kupily, nie mozna powiedziec nic zlego, wszystko w superlatywach.

Ciekawe czy uda Ci sie znalezc cos podobnego na temat ceramizera :D

Auto Świat wygrał sprawę z producentem magnetyzerów który twierdził i wypisywał na swoich stronach że "AŚ kłamie "

A co do komentarzy pozytywnych to zobacz rzeczy uznawane za najgorsze badziewie na allegro a ludki i tak to kupują i zachwyty tez są no bo kupił dostał paczke i wpisuje albo zakłada i później i zobaczysz jaką siłę ma autosugestia ;)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Nie twierdze, ze nie, bo wszystko jest mozliwe w tym temacie.

Inna sprawa jednak jest z ceramizerami.

Wiadome jest, ze autosugestia bardzo czesto dziala. Byc moze sam sie o tym przekonalem, byc moze nie. Jest gdzies do poczytania o tej rozprawie?

Znajdz cos takiego na temat ceramizerow (tu juz wiem, ze nie bedzie czegos podobnego :P )

Pozdrawiam
Opublikowano
http://www.wirtualnemedia.pl/article/179177_Auto_Swiat_kontra_producent_magnetyzerow.htm

Tutaj ale stara wiadomość. Do mnie dotarło o finale tej rozprawy bo Auto Świat się pochwalił na łamach gazety.

Czyli chodzi o Multimag. Nie znam tej firmy. Trzeba by tak przetestowac wszystkie, a jest ich... kazdy rozni sie technologia ... i moze 1/10 okaze sie, ze ma jakis tam korzystny wplyw na cos... ja mam firmy diagnostik. Jak chce Ci sie poczytac: http://www.diagnostik.pl/

Rowniez szukajac na goglu pana Witaszka znalazlem to:

http://www.rzeczpospolita.pl/dodatki/auto_000104/auto_a_2.html

Zwroc uwage na date, i gdzie to sie znalazlo...

Jak cos takiego skoro nie dziala moze zdobyc atest PZH, PZM, ochrone patentu z Genewy, pozytywna opinie Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji ? :duh:

Magnetyzery najnowszej generacji Multimag, opracowane przez naukowców japońskich, szwedzkich i polskich, szybko zdobywają rynek.

- Multimag zapewnia lepsze spalanie paliwa w komorze silnika i w ten sposób gwarantuje znacznie mniejsze obciążenie katalizatora i jego dłuższą żywotność oraz mniejszą podatność na uszkodzenia - tłumaczy inż. Andrzej Rzepliński.

Specjaliści ze Stacji Kontroli Pojazdów PZM w Poznaniu, Bronisław Pachołek i Stefan Madaliński, na łamach miesięcznika "Moje auto" chwalą urządzenie: - Pomysłowa konstrukcja. Jego kształt i małe rozmiary pozwalają na łatwy i szybki montaż na zewnątrz przewodów paliwowych, bez przecinania, w każdym samochodzie.

Inż. Andrzej Rzepliński dodaje, że Multimagi to dla milionów kierowców oszczędności na paliwie, lepsza eksploatacja samochodu, a dla wszystkich - czyste powietrze. Ich skuteczność potwierdziły także próby prowadzone w Centrum Badań i Rozwoju Daewoo w Falenicy.

Pozdrawiam