Skocz do zawartości

urwane lusterko - co dalej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rano spotkała mnie bardzo przykra niespodzianka. Oczywiście żadnej karki przy aucie nie zastałem a nikt nic nie widział. Zniknął ten plastikowy ochraniacz i urwał się metal, który trzymał lusterko. Zastanawiam się co dalej z tym zrobić. Do ASO mam dość spory kawałek chwilowo i nie wiem czy nie będą mi kazali całego lusterka kupować, co byłoby dość bez sensu, gdyż poza tym że się nie trzyma to działa :) Może dałoby się przyspawać a sam plastik dokupić? :) Myślicie, że ma sens wybierać się z taką "pierdółką" do ASO? Nie ukrywam, że po szrotach nie chce mi się jeździć, a patrzeć na lusterko przyklejone taśmą długo nie dam rady :P

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//users.pjwstk.edu.pl/~s4199/bmw/1.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//users.pjwstk.edu.pl/~s4199/bmw/2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//users.pjwstk.edu.pl/~s4199/bmw/3.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam mialem problem z lusterkiem i powiem, ze ktos musial sie BAAARDZO postarac, aby urwac ten "zelbetonowy" element... :?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Witam w klubie! Miałem to samo. Chamstwa nie brakuje. Najgorzej ,że z tym metalem złamanym nie da się nic zrobić bo to aluminium. Kup "nowe używane" lusterko,zdejmuj boczek drzwi,pół godz. majsterkowania i nie patrz dłużej na bolesny widok :cry:
Opublikowano
Najbardziej boli mnie to ze lusterko nie jest nawet porysowane - inaczej nie byłoby problemu i kupiłbym nowe a tak próbuję kombinować. Aluminium da się pospawać dość dobrze, a na lusterko nie działają chyba takie siły, które mogłyby je potem oderwać w czasie jazdy. Myślałem, że może ktoś próbował już takiego rozwiązania, dlatego pytam.
Opublikowano
lusterko sam to przerobiłem w zeszłym tygodniu tyle że po moim zostały tylko kabelki musiał się trafić jakiś kolekcjoner skończyło się na nabyciu drogą zakupu ninnego lusterka
Opublikowano

mi kiedys ukradli 2 lusterka, wiec jedyna rada dla Ciebie jest kupic uzywke za 250 - 300 zł (jak trafisz bez wkladu to bedzie jeszcze taniej, nio i najlepiej ten sam kolor).

Mi jak ukradli to ponad 2 miesiace jezdzilem bez lusterek az wkoncu kupilem 2 za 250 zł (przy mnie demontowane z rozbitka a nie z plecaka), godzina czasu i zalozone i smigaja do dzis az milo (odpukac w niemalowane)

mcmt --> analizujac to jak wygladaly miejsca po lusterkach po kradziezy z mojej Buni powiem Ci ze wystarczy z gory lusterka mocniej docisnac na dol i ten caly aluminiowy znal pęka, a teraz jeszcze jak jest zimno to jeszcze łatwiej.

Pozdro.

Nie kombinuj nic tylko kup uzywke w tym samym kolorze zeby nie malowac, jak jestes z Wro to moge Cie poinstrulowac jak to wymienic bo juz to przerabialem :)