Skocz do zawartości

320i m52 klimatronic nie grzeje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem na forum i nie mogę znaleźć . Mam w samochodzie klimatronic ruszam ustawiam temperaturę 28 stopni. Silnik się rozgrzewa temperatura rośnie i jest ciepło. Po ok. 30min jazdy temperatura z nawiewów zaczyna spadać i leci zimne powietrze. Nie wraca już do tych 28 stopni. Dopiero jak zwiększę temp. 2 stopnie wyżej to zaczyna lecieć ciepłe ale znowu po chwili leci zimne. Wtedy robię temp. na max i leci gorące i tak już zostaje. Temperatura silnika jest w pionie cały czas. Wystawcie diagnozę czy jest to uszkodzony panel klimatronica , jakiś czujnik czy elektrozawory do przeczyszczenia lub wymiany.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Standardowo w przypadku przeblemu z ogrzewaniem zanicznij od "popukania" w dwa elektro zawory. Najlepiej jest je rozkręcić , przeczyścić... często się zawieszają....to już było wielokrotnie omawiane na forum.

powodzenia.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Też o tym myślałem tylko dziwne jest to ze grzeje ja nic nie ruszam a nagle samo zimne zaczyna lecieć. A jak na maxa zrobię to grzeje.
Opublikowano

No muszisz od czegoś zacząć, u mnie dosłownie pomogło popukanie młotkiem, choć najlepszym rozwiązaniem jest rozebranie tych zaworów i przeczyszczenie i wymiana uszczelek czy jakis oringów.Było to opisane...

powodzenia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Podepne sie pod temat, podpowiedzcie z ktorej strony sie zabrac ze te nieszczesne elektrozawory bo mi sie napewno powiesily i mam zamiar sie za nie zabrac tylko jak patrzalem to z gory nie ma zabardzo miejsca na rece zeby je wyciagnac a od dolu nie wiem jak jest bo nie mam kanalu i nie wiem jaki tam jest do nich dostep. Jesli ktorys z was juz to wyciagal niech napisze z ktorej strony sie za to zabieral, z gory wielkie dzieki za podpowiedzi.
Opublikowano
Witam elektrozawory sprawdzone ładnie chodzą tylko otwierają się na maxa albo są całkiem zamknięte. Czy nie powinny się tylko uchylać proporcjonalnie do temperatury na wyświetlaczu. A może coś jest nie tak z samym panelem?