Skocz do zawartości

320i m52 klimatronic nie grzeje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem na forum i nie mogę znaleźć . Mam w samochodzie klimatronic ruszam ustawiam temperaturę 28 stopni. Silnik się rozgrzewa temperatura rośnie i jest ciepło. Po ok. 30min jazdy temperatura z nawiewów zaczyna spadać i leci zimne powietrze. Nie wraca już do tych 28 stopni. Dopiero jak zwiększę temp. 2 stopnie wyżej to zaczyna lecieć ciepłe ale znowu po chwili leci zimne. Wtedy robię temp. na max i leci gorące i tak już zostaje. Temperatura silnika jest w pionie cały czas. Wystawcie diagnozę czy jest to uszkodzony panel klimatronica , jakiś czujnik czy elektrozawory do przeczyszczenia lub wymiany.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Standardowo w przypadku przeblemu z ogrzewaniem zanicznij od "popukania" w dwa elektro zawory. Najlepiej jest je rozkręcić , przeczyścić... często się zawieszają....to już było wielokrotnie omawiane na forum.

powodzenia.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
  • Autor
Też o tym myślałem tylko dziwne jest to ze grzeje ja nic nie ruszam a nagle samo zimne zaczyna lecieć. A jak na maxa zrobię to grzeje.
Opublikowano

No muszisz od czegoś zacząć, u mnie dosłownie pomogło popukanie młotkiem, choć najlepszym rozwiązaniem jest rozebranie tych zaworów i przeczyszczenie i wymiana uszczelek czy jakis oringów.Było to opisane...

powodzenia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Podepne sie pod temat, podpowiedzcie z ktorej strony sie zabrac ze te nieszczesne elektrozawory bo mi sie napewno powiesily i mam zamiar sie za nie zabrac tylko jak patrzalem to z gory nie ma zabardzo miejsca na rece zeby je wyciagnac a od dolu nie wiem jak jest bo nie mam kanalu i nie wiem jaki tam jest do nich dostep. Jesli ktorys z was juz to wyciagal niech napisze z ktorej strony sie za to zabieral, z gory wielkie dzieki za podpowiedzi.
Opublikowano
  • Autor
Od dołu raczej by było ciężko trzeba z góry je wyciągać. Jest ciasno ale da się zrobić.
Opublikowano
  • Autor
Witam elektrozawory sprawdzone ładnie chodzą tylko otwierają się na maxa albo są całkiem zamknięte. Czy nie powinny się tylko uchylać proporcjonalnie do temperatury na wyświetlaczu. A może coś jest nie tak z samym panelem?