Skocz do zawartości

E46 Problem z silnikiem i z kontrolką oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Może któryś z was mi powie gdzie mam szukać problemu z zapalającą się kontrolką niskiego stanu oleju. Żółta kontrolka po kilku sekundach po odpaleniu zapala się na kilka sekund i gaśnie. Poziom oleju mam prawie na maksa a ona się zapala. Mam gdzieś delikatny wyciek około podstawy filtra przynajmniej tak myślę. A drugi problem się pojawia jak jest zimno i odpalam zimny samochód to na dwie sekundy słychać tak jakby stukanie zaworów ( tak jak by coć nie dosmarowywało). Pomóżcie może wiecie co to jest. z góry dzięki i pozdrawiam
Opublikowano
Cześć jeżdzę z tym 2 sezony i narazie jest ok diagnoza zepsuty czujnik ,lub wymontować miske olejowa wyczyscic filtr siatkowy albo wymienić przewód dolotowy
Opublikowano
ja tez to mialem, wymiana czujnika za 300zl i po problemie :)

Tak też podejrzewam że to musi być któryś czujnik. Podpowiedz mi kolego w którym mniej więcej miejscu mam go szukać żebym nie wymienił jakiegoś innego :?: