Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wszyscy ziomale przekonywali mnie, że z klimy normalnie wycieka czynnik.

A to zwykłe kłamstwa.

Samochód ma 6 lat kupiłem zestaw xado do napełniania za 60zł

http://sklep-xado.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=156&category_id=64&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=1

Sprawdzam a tu wszystko w porządku ciśnienie jak powinno być temperatura w wywiewie tak samo. Jak podano w dokumentacji zdjęcie z dokumentacji http://chomikuj.pl/Frenk15/klima

Tak więc ziomale kłamią jak z nut jak nic nie było grzebane to nie wycieka to sprawdzić sobie można takim zestawem i ewentualnie dolać czynnika.

A jak bym pojechał do serwisu klimy to tak jakbym poszedł do burdelu zamoczyć.

Maszyna profesjonalna Bosza (Tak jak wysoka dziwka) tylko jeździły na niej bryczki Z Klimą zalaną moczem bo według tych ziomali to mocz na wszystko pomaga.

I Jak bym tam poszedł to by mi wypompowali czynnik nawalili moczu i skasowali kasę a klimę za rok by sz...g trafił.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A w Krakowie gdzie serwisujecie i za ile, potrzebuje sprawdzić szczelność i nabić.

Dzwonie po rożnych warsztatach i ceny mnie zabijają, bo te co podajecie to jeszcze ok w porównaniu co mówią mi przez telefon,

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to robie tak:

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_201507_langId_-1_categoryId_165632

W momencie kiedy klima zaczyna slabo chlodzic zaopatrzam sie w puszke tego specyfiku.

Zawiera on olej oraz uszczelniacz ewentualnych przeciekow.Urzywalem go juz w kilku poprzednich autach-satysfakcja gwarantowana(pod warunkiem,ze uklad klimatyzacji jest ok.)

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.

Z tego co mi wiadomo to klimy używa sie w zime że by szyby nieparowały!

nawet program w tv o tym oglądałem i nic nie wspominali że klimy zimą sie nie włancza. Było by to chyba dziwne :?

jeśli jest inaczej to chętnie sie dokształce ...

A więc proszę: w zimie szyby nie parują,a zamarzają,parują jak jest wilgotno - jesień-duże opady deszczu i zużyty wkład filtra kabinowego.

Jedyna prawda to taka,że i w zimę należy od czasu do czasu "przepalić" klimę.

Opublikowano
fajnie byłoby jakąś grupka kupić takie węże na spółe. Oczywiście grupka ta musiałaby blisko siebie mieszkać. Butle każdy dla siebie kupi i ma ma wiele lat spokoj

Węże to nie wszystko,trzeba mieć olej do sprężarki,pompę próżniową i czynnik r134a w butli,a butle są przeważnie po 13kg

Powiem jeszcze tyle,że tydzień temu 20.10.2010 znalazłem na google gościa w mojej okolicy co za nabici,sprawdzenie szczelności i odgrzybianie ozonem bierze 130pln !!! i skorzystałem tylko ze szczelności i nabicia za 100pln bo powiedział że odgrzybiać nie trzeba bo i nie trzeba a wiedzą jaką mnie obdarzył to teraz mogę samodzielnie nabijać klimatyzację.

Sprzęt potrzebny do tego to koszt 1500pln = pompa próżniowa,przewody,olej,czynnik r134a w butli 13kg i waga łazienkowa !!! + wiedza i sobie samodzielnie można nabić a przy okazji i komuś innemu.

Do warsztatów nabijających klimę już nigdy nie pojadę bo one to nabijają,ale w butelkę.

Opublikowano
... w zimie szyby nie parują,a zamarzają...

Oj paruja,paruja.

W powietrzu zawsze jest jakas wilgoc.Plus temperatura ciala,para z ust-no i masz zaparowane szyby przy -5st.C

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• 11 lat później...
Opublikowano

chciałem dla pewności dopytać...

ten zapaszek dajesz w kanały od klimy rozumiem???

czy dodać tego po napełnieniu klimy czy pod czas czy jak?

mobdro kodi

a katarek możę kolumbijski przywiało...

podobno sam odchodzi po czasie

czekam na infoco do tej bryzy morskiej.

dzieki i pozdro.

• 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślałem, że teraz zimą "susza" w biznesie więc odwiedziłem dwa warsztaty. Niestety, nie dość że

drogo, to jeszcze wydaje im się że łaskę robią. :roll:

Łudziłem się, że dam swój gaz R134a, to będzie taniej. Niestety nikt nie idzie na taki układ. :(

A co myślicie, gdyby samemu zaaplikować ten gaz? Nigdy tego wcześniej nie robiłem. Jest to zestaw do samodzielnego nabijania.

Mam jeden pojemnik i pewnie będzie mało (coś niewiele ponad pół kilo), więc trzeba będzie dobrać.

Wtedy dopłaciłbym serwisowi tylko za brakującą ilość.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.