Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"nie bedzie BMW CS"

Kryzys na światowych rynkach powoduje, że producenci muszą rewidować plany produkcyjne.

Zwolnienia, przestoje, redukcje produkcji to dziś chleb powszedni.

Firmy motoryzacyjne zmuszone są również przestawiać się z produkowania drogich, pięknych i luksusowych pojazdów na auta mniejsze, tańsze i mniej paliwożerne.

Dlatego BMW ogłosiło, że do produkcji nie trafi auto oparte na pięknym prototypie CS. Na skutek światowego kryzysu projekt ten został zarzucony. Najwyższym modelem bawarskiego producenta będzie więc nowa generacja serii 7.

Zamiast koncentrować się budowie CS-a, inżynierowie BMW będą pracowali nad obniżeniem zużycia paliwa i emisji spalin. Jednym z priorytetowych projektów stał się EfficientDynamic, którego celem jest wdrożenie do samochodów produkcyjnych technik oszczędzających paliwo, jak układy stop&start, czy napędy hybrydowe.

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci_dnia/news/nie-bedzie-bmw-cs,1206195?source=rss

szkoda... :( piękne auto

Opublikowano
Koncentracja wszyskich sil nad oszczednoscia i poprawa efektywnosci silnikow spalinowych to zacny krok. Sadze, ze jesli sa chetni na X6 to i na CS znalezliby sie chetni. ale z drugiej strony roznorodnosc modeli jest juz tak duza, ze moze lepiej skupic sie nad ich oszczednoscia i odzyskiwaniu energii.
Opublikowano
Co za idiotyczny argument. Auta masowe odczują kryzys bo masy są biedne. Bogaci dla których byłaby ta oferta nie oczują kryzysu....jeszcze na nim zarobią.
Opublikowano
Co za idiotyczny argument. Auta masowe odczują kryzys bo masy są biedne. Bogaci dla których byłaby ta oferta nie oczują kryzysu....jeszcze na nim zarobią.

No nie wiem, nie wiem czy nie odczują - P.Diddy jak podały niektóre (info sprzed kilku tygodni) portale zaprzestał lotów swoim prywatnym jetem uznając, że po podwyżce cen paliw nie stać go na to :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.