Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany mam pytanko.

Mam E39 kombi bez relingów.

Muszę załozyć box na dach bo upycham rodzinkę na wypad i pojawil się problem bo BOX mogę tylko założyć na oryginalne belki i .....

na alledrogo są stosowne belki ale do sedanów , a sprzedawca nie wie czy będa pasowały do kombi i .. ja kurde też nie :shock:

Wy pewnie coniektórzy wiecie , to prosze się chwalić wiedzą :norty: , jak wrócę browar idzie na stół - czeski :lol:

pozdrowionka

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano

Bagażnik do sedana i touringa jest inny... Nie wiem, jak same profile belek, ale mocowania to już na pewno: w sedanie masz od dołu przykręcane "łapy", które się przykręca na śruby do dachu, a w touringu masz mocowania do relingów... Nie wiem jak jest w touringu, czy poza opcją zamontowania relingów masz też klapki w rynienkach i otwory jak w sedanie? Wątpię...

Mam fotki mojego bagażnika i jak chcesz to mogę je zamontować/podać Ci wszystkie wymiary...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Witam.

Dzięki za pomoc.

Tak mam klapki jak w sedanie !!

Sprawdzałem w thule i di sedana i kombi jesst taki sam !!

Fotki i wymiary już mam , ale dzięki :)

zibi

BYŁO w kolejności:

Opublikowano
No to się tylko nie zdziw... Ja rozeznałem temat bagażnika, kupiłem nowy oryginalny za 400 PLN, bo jedynie oryginał jest mocowany na śruby do ramy dachu... Nie oryginalne, a dedykowane do BMW, w tym THULE mają takie gumowe stopki, które stoją na dachu, a mocowanie jest za krawędż otworów drzwi i wchodzą pod uszczelkę drzwi... Nie wspomnę o tym że THULE kosztował w czasie gdy ja kupiłem swój prawie tyle samo, kosztował coś koło 380 PLN

Jedyne

Opublikowano
NNie oryginalne, a dedykowane do BMW, w tym THULE mają takie gumowe stopki, które stoją na dachu, a mocowanie jest za krawędż otworów drzwi i wchodzą pod uszczelkę drzwi...

Nieprawda ja mam Thule, nie pamietam numeru, ale jest mocowany na sruby. Byc moze wczesniej Thule takie produkowalo (Jest do E39 i jakiegos modelu Mondeo)

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Ja kupowałem ok rok temu i wtedy nie było mocowanych na śruby, tylko takie ze stopkami jak pisałem powyżej... Od kupna swojego nie śledziłem rynku bagażników dachowych do BMW... A ile dałeś za swój THULE?

Jedyne

Opublikowano

Thule jest i mocowany na śruby i jest także model mocowany pod uszczelkę drzwi do nadwozia niejako "od spodu" drzwi. Z tym że ten na śruby tak dziwnie sterczy nad dachem samochodu i nieładnie wygląda (wg mnie). Mówię o sedanie, ponieważ taki samochód miałem. nie wiem jak kombi

pzdrw

Opublikowano
Mnie zawsze dziwilo, ze jak sie patrzy tak na ulicach, to odsetek touringow BMW, ktore maja relingi jest niewielki, a co by nie mowic kombi bez relingow to takie troche niedorobione kombi. Najlepszym rozwiazaniem jest touring z relingami i do tego zgrabne beleczki.

Jedyne

Opublikowano
Najlepszym rozwiazaniem jest touring z relingami i do tego zgrabne beleczki.

Tez mnie to dziwi, ale jak ktos nie jezdzi na nartacjh to stwierdza, ze nic na dachu wozil nie bedzie ;) i nie placi dodatkowej kasy.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Jakiej dodatkowej kasy??? Relingi powinny być w standardzie... Przeanalizuj ilu producentów kombi każe płacić kasę za relingi...

Jedyne

Opublikowano

Swego czasu jako dodatek w BMW było auto bez oznaczenia modelu na tylnej klapie.

I co.. ano było to PŁATNE !!!!

Byłem w szoku , ale w tamtym czasie (ok 10 lat temu) było to również płatne w MB i AUDI. Sprawdziłem bo rozważałem zakup tych aut.

Mało tego w MB 5 bieg był za dopłatą !!! , ale nie było w sprzedaży modeli 4 biegowych !!!!

TO SĄ DOPIERO JAJA :mrgreen:

Akurat mi BMW kombi dużo bardziej podoba się bez relingów , poprostu trzyma linie , ale to kwestia gustu.

Pozdrawiam

zibii2

zibi

BYŁO w kolejności:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A takie pytanko .... Czy do modelu E39 Touring oryginalnie NIE wyposażonego w relingi można dokupić wspomniane oryginalne relingi BMW i bez większego problemu zamontować ?!?
Opublikowano
Pany mam pytanko.

Mam E39 kombi bez relingów.

Muszę załozyć box na dach bo upycham rodzinkę na wypad i pojawil się problem bo BOX mogę tylko założyć na oryginalne belki i .....

na alledrogo są stosowne belki ale do sedanów , a sprzedawca nie wie czy będa pasowały do kombi i .. ja kurde też nie :shock:

Wy pewnie coniektórzy wiecie , to prosze się chwalić wiedzą :norty: , jak wrócę browar idzie na stół - czeski :lol:

pozdrowionka

oryginalne są te same, mam u siebie w papierach od auta instrukcję do takiego bagażnika i jest wyraźnie napisane, że pasuje do modelu sedan i touring bez relingów

www.nowak-motocykle.pl