Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zbliża mi się wielkimi krokami coś co zwie się Inspektion I/II. Jako, że nie znam biegle niemieckiego mam problem z rozszyfrowaniem tego, co znajduje się w książce serwisowej. I pytanie - może ktoś ma ją w wersji polskiej? Bądź przetłumaczone to, co w niej jest. Chodzi konkretnie o listę czynności jakie należy wykonać przy inspekcji I i II. W razie potrzeby mogę przepisać wszystkie pozycje ;)

Opublikowano
Właśnie chodzi stricte o książeczkę a właściwie zeszyt: Serviceheft (zeszyt serwisowy). Wpisuje się tam kolejne przeglądy a na końcu są tabelki jakie czynności trzeba wykonywać przy Inspektion I i II.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie chodzi stricte o książeczkę a właściwie zeszyt: Serviceheft (zeszyt serwisowy). Wpisuje się tam kolejne przeglądy a na końcu są tabelki jakie czynności trzeba wykonywać przy Inspektion I i II.

Witam,

Bardzo dobry temat podjąłeś. Również próbowałem wiele razy na forum wyszukać wyjaśnień na ten temat. Mam książkę serwisową z przeglądami i nie mam pojęcia co na którym przeglądzie było robione. Nie wiem kiedy były np zmienione świece zapłonowe. Czy ktoś wie jak odczytać ksążkę serwisową?!

Andrzej
Opublikowano

Bardzo dobry temat podjąłeś. Również próbowałem wiele razy na forum wyszukać wyjaśnień na ten temat. Mam książkę serwisową z przeglądami i nie mam pojęcia co na którym przeglądzie było robione. Nie wiem kiedy były np zmienione świece zapłonowe. Czy ktoś wie jak odczytać ksążkę serwisową?!

Jak się nie nie znajdzie nikt w najbliższym czasie to spróbuję poprosić kogoś biegłego w języku niemieckim. Próbowałem sam tłumaczyć ale większość i tak jest dla mnie niezrozumiała nawet ze słownikiem. Jak będę miał tłumaczenie to wrzucę na forum.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak się nie nie znajdzie nikt w najbliższym czasie to spróbuję poprosić kogoś biegłego w języku niemieckim. Próbowałem sam tłumaczyć ale większość i tak jest dla mnie niezrozumiała nawet ze słownikiem. Jak będę miał tłumaczenie to wrzucę na forum.

Jakby co ja mam zeskanowaną książkę. Może łatwiej byłoby komuś wysłać do tłumaczenia?

Andrzej
Opublikowano
hej, wrzuć skana to ci przetłumacze, jestem germanistą

Pozdrawiam

Ale tego jest ok 8 stron (tabelek).

Podaj priva to mogę wysłać, o ile będziesz mógł to zrobić.

Andrzje.

Andrzej
  • 1 rok później...