Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam zabrać się za naprawe i regeneracje lamp przednich po lifcie ksenon i tu moje pytanie, po wszystkim gdy mi sie uda przy zakładaniu szyby jaki środek zastosować do sklejenia jakiś sylikon czy może jakiś inny środek ?

I jeszcze jedno, przeglądając RealOEM natknołem się na coś takiego: REPAIR KIT HEADLIGHT nr. 63126908410 numer ten wystepuje przy lampach po lifcie!

Co to takiego, czyzby to były sławetne regulatorki które sa niby nie do kupienia w ASO ???

Proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam

BMW E39 523iA LPG
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jaki sposob regenerujesz swoje klosze? Ja jutro odstawiam auto u takiego czlowieka w Poznaniu, ktory ma mi profesjonalnie je wypolerowac. Podobno robi to maszynowo i wygladaja idealnie jak nowe po takim zabiegu. Podobno skasuje mnie "po chrzescijansku"... :norty: Wstawie foty na forum.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
klosze będę polerował u kolegi który ma warsztat lakierniczy, odbłyśniki od soczewki ksenonowej wysyłam do firmy która zajmuje się regeneracją odbłyśników, regulatory wymienie sobie sam.
BMW E39 523iA LPG
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odblysnikow robil nie bede. Narazie bola mnie tylko moje klosze, ktore wygladaja jakby ktos kamieniami w nie rzucal :P.

@edit: zobaczymy co ten czlowiek powie. Jesli zaoferuje mi dobra cene za kompleksowa regeneracje, to zrobie sobie rowniez odblysniki i cokolwiek jeszcze bedzie trzeba. Narazie wygladaja normalnie, takze nie widze powodu.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
ja powiem tylko, że po rozebraniu lampy (wymiana regulatorów) klosze złożyłem na resztkch starego kleju i dodatkowo uszczelniłem zwykłym silikonem. NIe wygląda to profesjonalnie, ale na razie (a minęło kilka miesięcy) lampy nie pracują.
Konrad
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem pobudzony. Moje lampy wygladaja lepiej jak nowe :!: :D Zostaly wyczyszczone, wyplukane jakims preparatem w srodku (bylo bloto!) + wypolerowane. Zaplacilem 90zl za lampe i najlepsze: NIE BYLY ROZBIERANE :!: :wink:

Pytalem sie jak to zrobil, powiedzial: "lata praktyki..." :cool2:

Jest opcja wysylki

Uczciwy, poczciwy dziadek - polecam:

"Reflektor"

ul. Czechosłowacka 127

Tel.: 061 665 96 51

Kom.: 0602 674 048

Henryk Hołubowski

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik