Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czekamnie wymiana oleju i nie wiem jaki olej wlac :( . Znajomy polecal Mobil polsyntetyk alewolaol bym poradzic sie kogos kto juz od jakiegos czasu ma podobne autko.

Opublikowano
a czy moze wiesz jakim olejem byl zalany poprzednio? bo jak mineralnym a wlejesz mu polsyntetyk to mozesz miec wycieki :o
Opublikowano

Witam

Widze ze kazdy z was ma swoja ze tak powiem ulubiona marke oleju :)

Tylko kod jest ten sam 10W 40 wiec zdecuduje sie na Mobil. A jakim jest zalany teraz olejem to nie wiem poprzedni wlasciciel bardzo ja zaniedbal wic watpie zeby wogule cos w niej wymienia lub dolewal.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam

Mobila polecalmi kolega ktory ma BMW dluzej niz ja wiec myslalem ze to bedzie trafny wybor

Od trzech lat śmigam na mobilu 0W40 (mam 525TDS) i dolewam tylko około 1 litra od wymiany do wymiany (10tys. co daje 0.1l/1000km).

003.jpg
Opublikowano

z olejami kolejny temat rzeka, proponuje poszukac bo juz bylo mnostwo takich debat, ktore dotyczyly Twojego silnika

skoro nie chcesz Mobila, to tak jak koledzy pisza Valvoline, Shell Helix, Castrol

osobiscie jezdze na Valvoline Max Life 10W40 i polecam go!

Opublikowano
z olejami kolejny temat rzeka, proponuje poszukac bo juz bylo mnostwo takich debat, ktore dotyczyly Twojego silnika

skoro nie chcesz Mobila, to tak jak koledzy pisza Valvoline, Shell Helix, Castrol

osobiscie jezdze na Valvoline Max Life 10W40 i polecam go!

A ja polecam poszukanie czegoś na temat brania oleju na tym forum

http://forum.alfaclub.pl/viewforum.php?f=2&sid=9e1682ecd228e4a1d9e8fc253dc66224

Jak dla mnie - MASAKRA. Cieszmy się, że jeździmy może trochę starszymi modelami, ale takich kłopotów nie mamy.

pozdr.

Mariusz

Opublikowano
Witam

Z koleji mechanik radzi zebym zalal Liqui Moly choc ja nigdy nie slyszalem o takim oleju :(

No nie, nie znac takiej firmy to wstyd.

To tak jakbys nie znal skrotu bmw.

Baardzo polecane produkty, wszelkiej masci, majace aprobate bmw, mercedesa i innych niemieckich marek. Olej LM tez kiedys zaleje, ale po moim obecnym valvoline, bedzie castrol.

Pozdrawiam
Opublikowano

Olej LM tez kiedys zaleje, ale po moim obecnym valvoline, bedzie castrol.

"jOhnny" A nie lepiej by było pozostać przy jednej marce :?: Używasz dobrego oleju, to po co jeszcze kombinujesz... Silnik też się przyzwyczaja do oleju więc po co tak cudować. Raz taki następnym razem inny...

Ty to naprawdę lubisz eksperymenty. :mrgreen:

Opublikowano
Witam

Z koleji mechanik radzi zebym zalal Liqui Moly choc ja nigdy nie slyszalem o takim oleju :(

No nie, nie znac takiej firmy to wstyd.

Żaden wstyd - produkty sa mało rozpoznawalne gdyż ograniczony jest dostęp do nich. Nie stoją na półce w każdym sklepie - więc nie ma sie czemu dziwić - że niektórzy z nas ich nie rozpoznają. Ja także przed zajrzeniem na forum nie wiedziałem iż jest taki wynalazek jak LM.

Zalej olej o takich parametrach jak zaleca producent pojazdu - spełniający takie normy jakie są zalecane. Marka oleju jest tutaj mniej istotna - jeden leje Castrola - inny Mobila a jeszcze inny Lotosa.

A BMW recomends Castrol.

Pzdr,