Skocz do zawartości

telefon niestandardowy do 523i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
forumowicze mam pytanie odnośnie telefonu... poniewaz dzisiaj gadałem z kumplem od siódemki po lifcie 2001r. i pokazal on mi swoj telefon samochodowy.... koparka mi opadła bo zobaczyłem tam starą motorole V50 ktora jest normalnie podłączona pod jego wejscie i smiga jak tel seryjny.... pracowal w angli i w serwisie tam gdzies wołali 200funtow za telefon a w polsce powiedzieli mu zeby sobie kupil motorolke V50 i smiga jak talala i impreza wyniosła go 20zł:P zaden oryginał ze znaczkiem bmw ale... ;) i pytanie moje to czy orientuje sie ktos jaki model normalnych starszych pewnie komorek na rynku pasuje do 523i 99rok?? nie mam oryginalnego tel niestety bo zakosili ;/
Opublikowano

podłączam się - nie mam telefonu w podłokietniku, za to mam pełną instalację z wyjściem a la PS2 komputerowe przy konsoli po stronie pasażera. Co tam podłączyć i jak? Co to w ogóle jest za złącze? (ma sygnature BMW, ale serwis łącza nie zna...\

auto: e39 523i 1996

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
oświadczam, że rozjaśniła mnie Twoja pomoc :) aczkolwiek podlokietnik na zdjeciach z wygladu nie ma nic wspolnego z moim z e39 ;/ jest tam lista jakis adapterow... cena dotyczy chyba kazdego z nich oddzielnie, ale oprocz tego nie wiem nic... jak taki adapter wyglada na moim podlokietniku, jak go zamontowac, co wymontowac z tego co jest a co wmontowac... i w sumie to chodzilo mi o to ze pod to co mam chcialbym podpiac ktorys z tych fonów.... takze jesli jakieś wypociny macie w zanadrzu to z chęcią wyslucham bo nadal jestem zielony ;))
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zalezy jaka masz centralke telefonu. Kazda firma ma wlasny standard na podlaczenie akcesori.

Takze jak bys podal nr swojej centralki cos mozna byloby doszukac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czeka Cie troche walki z kablami... Przechodzilem to gdy zmienialem wanienke od mojego Siemensa SA630 BIT2 car-phone'a.

Jak taki los, kupilem w ja w ASO za 450GBP... I uznali, ze zeby mi to zamontowac, trzeba zostawic samochod na jeden dzien i zaplacic ok 100GBP za robocizne. :duh:

Przystapilem do demontarzu. Nie bylo sposobu aby wyjac podlokietnik, takze wyjalem tylko czarna wanienke z niego. Problem pojawil sie z kablami, gdyz musialem odpiac zlacze, ktore bylo za duze, zeby wyjsc z podlokietnika. Trzeba bylo wsadzic paluchy i rozlaczyc wtyczki w podlokietniku... To bylo ciezkie 2.5h. Do dzis, patrzac na te wtyczki, nie rozumiem jakim cudem mi sie to udalo.

Trzasnij fote Twojej wanienki a ja poszukam gdzies fotek tej wtyczki, bedziesz przynajmniej wiedzial w jakie miejsca masz ja nacisnac, aby sprobowac ja rozlaczyc.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 9 lat później...