Skocz do zawartości

Jak wymienić samą żaróweczke z zestawie do ringów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ze było ale za cholere nie moge znaleźć na forum. Czy ktoś mogłby podrzucić link jak to zrobić?

Wiem jak wyjąć ten zestaw z oprawką ale jak wymienić samą żarówkę? ta oprawka jest chyba zgrzewana. Trzeba ją rozciąć a potem skleić? w którym miejscu?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
teoretycznie nie bo kupuje sie zestaw żarówki już w oprawce za 80 zeta w ASO. Ale ponoć są tacy co zdemontowali żaróweczke z oprawki potem jakoś poskladali i jest sprawnie działajace swiatło za 10-15 zet )koszt żarówki samej)

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
a ja od siebie dodam tylko, że kupiłem żarówki Philips Blue Vision i ringi (oryginalne) dalej świecą na żółto. Tak więc nie ma co przepłacać. Podejrzewam że ringi są tak skonstruowane że zawsze będą świecić na zółto.
Konrad
Opublikowano
a ja od siebie dodam tylko, że kupiłem żarówki Philips Blue Vision i ringi (oryginalne) dalej świecą na żółto. Tak więc nie ma co przepłacać. Podejrzewam że ringi są tak skonstruowane że zawsze będą świecić na zółto.

Bo trzeba zastosowac zarowki LED - wtedy beda swiecic bialym swiatlem. Ja sobie wlasnie zamowilem:

http://www.ddmlights.com/angeleyes.html

Zobaczymy jak dotrą.

A co do BlueVision, to faktycznie... kupilem kiedys ich zaroweczki H6W do innego auta do swiatel postojowych - faktycznie waliły na żółto strasznie.

Opublikowano

Blue Vision to największa ściema w historii żarówek samochodowych, nie dziwiłoby mnie, że świcą na żółto, gdyby nie fakt, że to Philips i barwa na opakowaniu rodem z xenonów. Swoja drogą czy to się czasem nie kwalifikuje pod wprowadzanie klienta w błąd??