Skocz do zawartości

chip do 320D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

moze mi ktoś pomóc w kwestii chipowania silnika?

Kupiłem 320D - 150 KM z 2005r z przebiegiem 180tys. Czy chipowanie nie skróci żywotności silnika? ile mocy mozna uzyskać dodatkowo? gdzie można chipować i ile to kosztuje? Z góry wielkie dzieki za pomoc.

Opublikowano
Mam w moim program od Master'sa już 2 lata , robiłem go jak auto miało przebieg 245tyś km , chipuj śmiało , koszt nie wiem ile teraz ale +/- 1800zł. Master's Tuning masz na miejscu w Wa-wie
Opublikowano

Huwa - jak podjedziesz do DOBREJ firmy, zbadają w jakim stanie jest silnik i jeżeli nie będzie się nadawał do zmiany programu (w co wątpię) to myślę, że poinformują Cię o tym.

Opłaca się chipować, seria na niskich biegach zamula, szczególnie w mieście, taka prawda.

W Wawie masz Witka "Rogala" i Mastersa.

Moc tak 170-190KM, moment wyższy i płaski.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Witam,

moze mi ktoś pomóc w kwestii chipowania silnika?

Kupiłem 320D - 150 KM z 2005r z przebiegiem 180tys. Czy chipowanie nie skróci żywotności silnika? ile mocy mozna uzyskać dodatkowo? gdzie można chipować i ile to kosztuje? Z góry wielkie dzieki za pomoc.

Wielkie dzięki za podpowiedz. Jestem nowicjuszem i mało sie orientuje w temacie BMW. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Jeszcze raz wielkie dzięki

Opublikowano

Jak masz rzeczywiście 180 tkm i samochód był normalnie z głową eksploatowany a nie żyłowany to biegnij po chip :-)

Nie znam jeszcze kogoś niezadowolonego po chipie..... no chyba ze u Pana Kazia w garażu coś wgrywał (czytaj -boxa montował).

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)