Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wykres

[561:480http://images31.fotosik.pl/390/21073ccfe85a6ad7.jpg' alt='21073ccfe85a6ad7.jpg'>]

POLECAM naprawde rewelacja co ciekawe spalanie w trasie powrotnej z Warszawy spadło o 1,5L

Przyśpieszenie na każdym biegu jest bardzo odczuwalne

Fajnie teraz się wyprzedza :dance:

Napęd xd ma 2x więcej strat niż zwykłe 330d mam porównanie z innym wykresem,

Teraz nie muszę wciskać gazu wystarczy delikatne dotknięcie a auto przyśpiesza jak rakieta. Wcześniej musiałem troszkę wcisnąć,

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przyjechał z Niemiec juz w aucie :) Ale lekki - 220 KM ,500 NM , rwd. Regularne 7,2 do 100. Ale predkość maksymalna nie jest duzo wieksza.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Z tego co pamiętam masz... miałeś 184km :D

Powiedz ile Cię kosztowała ta cała impreza?

Też się zastanawiam czy mojej niuni nie zmienić...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wysłałem cene na pw. powiem tak miałem różne obawy wydawało mi się że słabo jeździ to auto kombinowałem szukałem i w końcu mówie sobie pojade na hamownie i wyjdzie wszystko jak na dłoni. No wyszło że trzyma serię więc czemu nie dołożyć paru kucy i momentu i powiem nie żałuję :twisted2:
Pozdrawiam
Opublikowano

qrde, w przyszłym tygodniu się za to zabiorę... Jeżeli różnica jest spora, to może być ciekawie :twisted2:

Dzięki wielkie za info :cool2:

Opublikowano
Auta z wirusem tracą na wartości na rynku wtórnym.....mają popękane sprężyny w oparciach foteli.
Opublikowano

strasznie mnie korcisz z tym wirusem

z tego co widze masz silnik 184 ps i zrobiłeś delikatny chip - na taki w sumie mógbym się skusić

wyślij mi na PW ile cię kosztowała ta impreza :)

ktoś wirusował 204 PS ??

jak to wygląda przy tym silniku i najważniejsze pytanie

czy nie sypną mi się napędy po takim chipie

co o tym sądzicie ? - to mnie głównie odstrasza od chipa

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Skrzynia Automatyczna, w 204 KM , sypie sie tak czy siak. Porzadny wirus, 240 KM i 550 NM wykonczy ja szybciutko. Od Ciebie zalezy czy ryzykujesz czy nie . Ja mialem wirusa juz od zakupu. Skrzynia padła, 2500 PLN pózniej znowu smigam.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po tak delikatnym programie nic sie nie będzie sypać auto ma więcej mocy ale tu chodzi bardziej o to kiedy ona jest dostępna w moim przypadku napęd xd mulił auto teraz charakterystykę mam dostępną po delikatnym naciśnięciu na gaz. To jest przydatne podczas wyprzedzania na 5 biegu. i wogóle lepiej się zbiera o napęd się nie martwie bo to jest delikatny chip a skrzynie mam manualną zresztą to nie jest niewiadomo jakie przyśpieszenie poprostu lepiej się jeździ i turbina szybciej pompuje niż wcześniej a i mniej pali w trasie o 1,5 litra
Pozdrawiam
Opublikowano

pytanie czy 240 km i 550 Nm to jest delikany chip - myśle że tak a frajda z jazdy napewno się zwiększa :)

dużo przejechałeś na tym chipie ? i jak jeździsz bo ja to raczej mam cięzką nogę :) a wiadomo od przyśpieszeń najszybciej się wykańcza wszysko

2 pytanie czy po wciśnięciu gaz w podłoge po chipe masz chmure czarnego dymu ?

wiele takich aut widze , kopcą niesamowicie ale przyśpieszają nad podziw szybko ale kopcenie to nie dla mnie wole mieć mniejszego kopa bez kopcenia

no korci mnie korci wżucenie chipa

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Panowie- zróbcie sobie gdzieś na boczku na forum temat 330d po chipie i nie denerwujcie pozostałych takich groszków jak ja! :D

200 kucy...500 Nm.... tego słuchac sie nie da............BO WIEKSZOSC BY TAK CHCIALA A NIESTETY NIE MA!!!

Gratulacje za zdecydowanie...mi się marzy 330d no i tez chip....

Ja po chipie swojej popierdółki prawie ze szczęścia się posikalem ....

a jak widzę ten wykres 460Nm przy niecałych 2000rpm miód malina! :clap: :clap: :clap:

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
pytanie czy 240 km i 550 Nm to jest delikany chip - myśle że tak a frajda z jazdy napewno się zwiększa :)

dużo przejechałeś na tym chipie ? i jak jeździsz bo ja to raczej mam cięzką nogę :) a wiadomo od przyśpieszeń najszybciej się wykańcza wszysko

2 pytanie czy po wciśnięciu gaz w podłoge po chipe masz chmure czarnego dymu ?

wiele takich aut widze , kopcą niesamowicie ale przyśpieszają nad podziw szybko ale kopcenie to nie dla mnie wole mieć mniejszego kopa bez kopcenia

no korci mnie korci wrzucenie chipa

Nie napisałem ze 240/500 to delikatnie. TO standard - killer skrzyń. Ja mam ok 220 i 500. jezdziłem rok i 5ty bieg , konwerter i tarczki padły. Jezdze raczej spokojnie. Chmure mam ale lekką, w upalne dni. Jednak ekstremalne czipy daja mega chmurę.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
a jak widzę ten wykres 460Nm przy niecałych 2000rpm miód malina!

Normalnie wóz z węglem można ciągnąć...

Opublikowano

Robię miesięcznie dobre 3 tkm w trasie i nikt mi nie powie że diesel nie ma zalet. Wyprzedzam z 5 biegu... czasami ostatecznie do 4 zrzucę. Przy takim 330d na piąteczce cały czas...... benzyna jest ekstra do piłowania w miescie na 1 2 3 biegu i tutaj żaden diesel nie da takiej frajdy (za krótkie ma biegi)

ale jak juz powiedziałem diesel z takimi parametrami to marzenie trasowca :-)

3 litry w benzynie... jak najbardziej, ale mnie by w kosztach zjadł taki potwór!!! :D

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robię miesięcznie dobre 3 tkm w trasie i nikt mi nie powie że diesel nie ma zalet. Wyprzedzam z 5 biegu... czasami ostatecznie do 4 zrzucę. Przy takim 330d na piąteczce cały czas...... benzyna jest ekstra do piłowania w miescie na 1 2 3 biegu i tutaj żaden diesel nie da takiej frajdy (za krótkie ma biegi)

ale jak juz powiedziałem diesel z takimi parametrami to marzenie trasowca

3 litry w benzynie... jak najbardziej, ale mnie by w kosztach zjadł taki potwór!!!

Popieram w 100%miałem różne samochody ale nic mi nie dawało tyle frajdy z jazdy co diesel, benzynka jest ok ale na zakupy do marketu, w trase tylko ekonomiczny diesel. Oczywiście BMW :twisted:

Pozdrawiam
Opublikowano

Do tego sobie odliczysz vat i dochowdowy :) a benzyny niesteyty nie , pojeździłem troche dislami i je bardzo polubiłem , moc od samego dołu - to coś fantastycznego zwłaszcza przy 3l motorkach i do tego o dziwo ma świetny dźwiek ten silnik :)

oczywiście rzecz gustu - wiadomo , inny lubią ryczące samochody ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

zgodzam sie

tez lubie dieselki a zwlaszcza 3.0d [szczegolnie na trasy] a juz najbardziej polatac touaregiem 5,0 tdi v10 mojoego staruszka :)

niestety kij ma dwa konce czytaj: turbiny/wtryski i inne dolegliwosci kosztuja w przsciwienstwie do benzynki ktora ma mniej rzeczy do psucia sie

ale tu juz wchodze na temat benzyna vs diesel :)

pozdr

Opublikowano

Przerwę ten krąg towarzystwa wzajemnej adoracji :)

Jeśli już śmierdzieć ... to benzyną (przepraszam pachnieć)

Opublikowano

ropa prawie nie śmierdzi :)

sorki Jakub ale mozesz pisać o zaltech benzyny w postach ich dotyczących - przynajmniej bedziesz miał pojęcie o czym mówisz a o dislu to co ty wiesz ?

tu był post o dislach wiec po co po raz kolejny zaczynasz bez sensu dyskusje i na siłe udawadnianie że benzyna jest super a disel be

wolisz jeździć na benzynie to jeździj , pisanie głupot typu "klekotom mówimy nie " już jednoznacznie mówi co sądzisz o tym - zauważ że wielu tego nie podziela i uszanuj to

po raz kolejny usłysze jaka benzyna ma niesamowite osiągi i jak to bije na głowe disla - rzeczywistość jest inna ,

jeździj na benzynie i ciesz się żę masz przewage nad dislami - do 3 biegu hehe , na miasto wystarczy

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
o dislu to co ty wiesz ?

Jeżdże Alfą JTD. To jest silnik, który był protoplastą tego co masz pod maską czyli common raila. Włosi wraz z inżynierami z firmy BOSCH stworzyli go w czasach kiedy BMW miało w ofercie cudo zwane TDS.

Moim marzeniem jest to aby wszyscy oprócz mnie jeździli dieslami. Będę miał tańszą benzynę.

Opublikowano

Co taki maly ten niuton ? :lol: Nie no serio daje mi to do myslenia skoro 320d 136 wychodza poi 370 nm a tu "tylko" 465 ? Myslalem ze 330d 184 po chipie spokojnie 500nm przekracza .

Z "iXem" jeszcze problemow nie ma ?

To ile teraz pali - trasa/miasto ?

M330d, jak vmax moze sie podniesc skoro jak mi sie wydaje 330d dokreca sie do konca obrotow na ostatnim biegu a przeciez chip nie przesuwa max obrotow ?

pozdr

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]