Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisz mi na PW swojego meila

podłączenie kabelków

pierwszy w kolejności kabelek od lampki

czerwono błękitny połączony z kabelkiem od włącznika szyberdachu

brązowy połączony z brązowym

czerwono niebieski połączony z czarno czerwonym

czerwono zółty połączony z biało czerwonym

brązowo żółty jest lużny

mam nadzieję że kolory są takie same u ciebie jak coś to pisz

chętnie pomogę jedynym problemem jest czas u mnie którego wiecznie brakuje

Opublikowano

uzyj tego co napisal marjanhc

kabelek od diod to czerowno blekitny i podlacz go do zasilania (czerwony kabel) od guzika z szyberdachu.

u mnie ten kabelek byl szaro czerwony...

dziala u mnie lampka przy otwieraniu drzwi i diody, a od jupiterkow akurat mam spalone zarowki wiec jak wymienie to powiem jak jest u mnie

B M W
Opublikowano
a wie ktos gdzie mozna zamowic diody w kolorze bmw, chodzi mi o ten bursztynowy kolor. Chyba to sie amber nazywa... widzialem juz podobne ale wiekszosc albo zbyt pomaranczowa albo za czerwona...
B M W
Opublikowano
A kiedy tak "fabrycznie" powinny zapalić się diody ? Może też się skuszę :> Widziałem to u znajomego w nowym A4 i bardzo mi się spodobało tylko nie pamiętam czy to się świeciło przy otwartych drzwiach czy ręcznie...
Opublikowano

ja mam podlaczone tak jak w opisie i zapala mi sie przy otwarciu centralnego i otworzenia drzwi...

a jeszcze jedno pytanko, podczas jazdy czasami zapaala mi sie swiatelko ;P

i czy te czujniki od otwarcia drzwi to sa takie jakby prostokaciki chyba gumowe ??

i jak mozna to naprawic... :P ??

B M W
Opublikowano
Z przodu masz w ryglach, one często się wycierają i wtedy wymieniasz rygielek, a z tylu masz zwykly "przycisk" bo trudno to nazwac czujnikiem i na nim jest taki komdomik gumowy i to się też wymienia, mam nadzieje, ze o to Ci chodzilo :]
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich, chcę sobie podłączyć taką właśnie lampkę od e39 do e36 ale mam pewne problemy, dzisiaj chciałem się brać za podłączenie ale coś mi nie pasi, obecnie w lampce z jupiterkami mam 5 przewodów, tyle że są one przylutowane do płytki lampki. nie ma żadnych kostek ani nic. przy lampce od e39 też jest 5 przewodów, ale wiem że trzeba ten dodatkowy do diód dokładać (nie mam szyberdachu więc już przewód sobie dołożyłem.) pytanie teraz co z czym połączyć żeby działało. i co z tym ori 5 przewodem??

Pomóżcie

Opublikowano

jakoś podłączyłem tą lampkę. tylko jest mały problem. z ori instalacji został jeden wolny przewód na którym stale jest prąd. i jeden od lampki na którym nie ma żadnej reakcji na nic.

tylko mam też tak że nie mogę zapalić środkowym guzikiem światła głównego.... zapala się tylko jak otworze drzwi.

jak to podłączyć żeby zadziałało??