Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Kolegow,

w tym poscie nie oczekuje litosci, bo uczynilem to kupno na wlasne zyczenie.

Nabylem droga zakupue e46 320dT z 2001r z przebiegiem 82tys km (przebieg pewny). Dowod rejestracyjny twierdzi, ze jest to SE, ale ja szczerze watpie. Klima manualna, brak skory, brak elektrycznych szyb z tylu itd. Ogolnie prawie golas. Jedyne co ma to ksenony.

Ma zalozone nowe opony 15" z podstawowymi felgami BMW ( na pewno wiecie ktore mam na mysli). Samochod jezdzi ok, ale jest nudny...

Chcialbym w nim zmienic kilka rzeczy i tu pytania do Was:

1. Jak mozna zmienic panel sterowania klimy na automatyczna? Czy jest to drogi/oplacalny interes?

2. Czy mozna jakos rozsadnie cenowo "zamontowac" w nim skore?

3. Gdzie mozna kupic wieksze felgi z oponami, najlepiej uzywane i do tego zeby mozna bylo zostawic swoje "stare"?

4. Czy montaz zmieniarki jest problematyczny, bo moj ma tylko kasete...?

5. Gdzie mozna kupic rozsadne cenowo relingi?

Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi, gdyz chcialbym zatrzymac ten samochod i chcialbym go troche "odswiezyc".

Najlepiej jakby w/w znajdowaly sie w wielkopolsce, gdyz pochodze z Kalisza.

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!

Opublikowano

Nabylem droga zakupue

Uffff - lepsze to niż miałbys ukraść

Dowod rejestracyjny twierdzi, ze jest to SE, ale ja szczerze watpie

Czemu wątpisz?? Auto po lifcie jest trochę inne niż przed liftem - więc bardzo łatwo to rozpoznać

1. Jak mozna zmienic panel sterowania klimy na automatyczna? Czy jest to drogi/oplacalny interes?

Niestety - tutaj sama zmiana panela klimatyzacji nic nie daje. Trzeba zmieniać prawie wszystko - cena zależy od ceny części i robocizny - mało to nie wyjdzie.

2. Czy mozna jakos rozsadnie cenowo "zamontowac" w nim skore?

Rozsądnie cenowo - to musiałbys najbperw ją nabyć a potem możesz montować. Popatrz na ceny tapicerek.

3. Gdzie mozna kupic wieksze felgi z oponami, najlepiej uzywane i do tego zeby mozna bylo zostawic swoje "stare"?

Wątpię aby ktoś chciał sprzedać ci nowe i zabrać w rozliczeniu stare.

Kup najpierw nowe - a stare albo zostaw na zimówki - albo wystaw na allegro

4. Czy montaz zmieniarki jest problematyczny, bo moj ma tylko kasete...?

Nie jest problematyczny jak masz pociągnięte wszystkie kable i posiadasz zmieniarkę oraz uchwyty do niej - a radio ma funkcję obsługi zmieniarki

5. Gdzie mozna kupic rozsadne cenowo relingi?

Albo na allegro (od rozbitka/anglika etc), albo w ASO.

Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi, gdyz chcialbym zatrzymac ten samochod i chcialbym go troche "odswiezyc".

Najlepiej jakby w/w znajdowaly sie w wielkopolsce, gdyz pochodze z Kalisza.

W/w co - ??? odpowiedzi - no to sorry że odpowiedziałem - jestem z kuj-pom :P:P:P

Pzdr,

Opublikowano

Diesel z 2001 z tak malym, pewnym przebiegiem to prawdziwa rzadkosc.

Nie masz na co narzekac - kupiles bardzo fajny samochod, utrzymuj go w stanie idealnym, a bedziesz z niego bardzo zadowolony.

Tak naprawde, nie ma 'nudnych BMW'. A Twoj egzemplarz ma wszystko, co jest potrzebne. I jeszcze ksenony...

A jezeli chcesz, zeby lepiej wygladal, kup do niego jakies ladne alufelgi i ewentualnie najrozniejsze dodatki M-technik.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)

Wiem, ze to auto jeszcze troche pojezdzi, ale potrzebuje troche milosci:)

82 tys. km. to dlatego silnika pewnie nic, tymbardziej ze jest pelna historia serwisowa. Potrzebuje teraz troche dorzucic do niego, zeby jakos wygladal;) A wiecie moze o jakims e-sklepie, ktory zajmuje sie akcesoriami do BMW?

Pozdrawiam,

Rafal

Opublikowano
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)

Wiem, ze to auto jeszcze troche pojezdzi, ale potrzebuje troche milosci:)

82 tys. km. to dlatego silnika pewnie nic, tymbardziej ze jest pelna historia serwisowa. Potrzebuje teraz troche dorzucic do niego, zeby jakos wygladal;) A wiecie moze o jakims e-sklepie, ktory zajmuje sie akcesoriami do BMW?

Pozdrawiam,

Rafal

Jak potrzebujesz w aucie milosci to jedz na jakas ruchliwa droge i tam napewno ja znajdziesz :mrgreen:

Diesel Forever x5
Opublikowano
Jak potrzebujesz w aucie milosci to jedz na jakas ruchliwa droge i tam napewno ja znajdziesz :mrgreen:

Kolego Twoje durne wypowiedzi (i jeszcze kilku na tym forum którzy piszą aby tylko cokolwiek napisac) do złudzenia przypominają mi Naszego starego kolegę z forum ZBIGNIEWA ST.

Nick, awatar ,wzmianka o dieslu i Twoje wypociny na to wskazują.

Sorki za OT.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Sluchaj moze ty jestes durny ale nie moje wypowiedzi jak czytam takie debulskie posty w stylu kupilem nudna BMW to noz sie w kieszenie otwiera niech sobie kupi karuzelke i wstawi na plac wtedy bedzie mial wesolo.

I od durni to z dala. :nienie:

Diesel Forever x5
Opublikowano

Jezeli Ty szukasz milosci na ruchliwych drogach to szczerze wspolczuje.

Nie wniosles nic nowego do watku, ale nabiles sobie kolejne dwa posty.

Gratuluje, bo to z pewnoscia najwieksze osiagniecie Twojego dnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.