Skocz do zawartości

320d straszny mul,wogle nie chce jechac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw 320 disel 2000 rok sedan. od paru dni stal sie strasznym mulem.na pierwszym biegu wciskam gaz do dechy a on bardzo ale to bardzo sie pomalu wkreca na obroty.szybciej autobusy jada odemnie.na drodze rozpedzila sie maxsymalnie do 150 i 3 tys obrotow i juz wogle niechciala isc.do tego na luzie obroty skacz z 700 na 900. czy moglibyscie pomoc.z gory dzieki
Opublikowano
kiepski jestem z budowy silnika.niewiem za bradzo jak.czy jestem w stanie to sam zrobic i jakie klucze potrzebuje??

nie chcę być niemiły ale nie mając pojęcia o silniku chcesz diagnozować usterkę?na dodatek dosyć skomplikowany silnik.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=13_0652&hg=13&fg=20

część nr.1(przepływomierz)

A little piece of heaven in my hands
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zdejmij najpierw plastik który widzisz na silniku po otwarciu maski (osłona) póżniej to co kolega napisał od nr 1 odepnij kostkę.
Pozdrawiam
Opublikowano
ok rano sprobuje . czyli po odpieciu tej kostki auto ma chodzic jak wczesniej.czyli jak bedzie dobrze chodzilo to przplywomierz jest do wymiany?? i czy cos jeszcze sie robi ?? z gory dzieki
Opublikowano
chlopaki odkrecilemi tą środkową oslone.i odpiełem ten przewod { mam nadzieje ze dobry ale innego nie bylo widac} kolo wlewu oleju do silnika. przejechalem sie tak jak mowiliscie i bez żadnej róznicy wciąż nie ma mocy , straszny muł. czyli mowicie ze jest padniety i do wymiany ten przeplywomierz tak??
Opublikowano

Jak syczy to masz pewnie uszkodzona linie dostarczenia powietrza. Mi ostatnio spadl waz z intercoolera i bylo dokladnie to samo. Zdjemij oslone dolna z pod silnika i zobacz co sie tam dzieje. Moze masz gdzies peknieta, tez bedzie taki efekt.

Innego wyjscia nie widze skoro slyszysz wyrazne syczenie.

Tylko jak niemasz pojecia o silniku to poco ci takie informacje ...