Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nauczony zlym doświadczeniem z E30 nie chcę kolejnej instalacji w następnym aucie dopracowywać z moim mechanikiem przez kilka tygodni tylko z tego powodu, że nie sprawdziłem dobrze referencji gazownika.

Przejrzałem cały wątek gazowy 23 strony i podjąłem decyzję, że nie ma sensu podnosić wartości staruszki E32 735 '87r motorek M30 o 1/3 jej ceny więc wybór padł na instalację 2 lub 3 generacji + zabezpieczenia przepływomierza o których ktoś wspominał. jeżeli nic nie przeoczylem to mój wybór padł na instalację BRC. Przewody i świeczki już w bagażniku został się ostatni lecz najistotniejszy punk programu czyli sprawdzony fachowiec, który zamiast pięknej gadki będzie znał się na robocie.

W "kup auto" namiarów sporo ale jak mi chcą dorzucić wczasy w Ciechocinku do instalacji to czuje jakiś podstęp więc uprzejmie proszę o namiary na sprawdzone warsztaty montujące instalacje w Poznaniu lub okolicy (Gniezno,Września itp.)

Zgóry dziękuje

Tomek

Opublikowano

cześć,

w lipcu 2004 zakładałem gaz do mojej 735 w swarzędzu, ul. kórnicka 18, tel. 651-13-35.

Zdecydowałem się na tę firmę, bo już zakładali gaz do kilku takich aut, znajomi polecali, ja tez jestem zadowolony.

Instalacja tredycyjna, z pełną elektroniką i wariatorem, butla walec 70, koszt - 2400 zł.

Opublikowano

O taki namiar właśnie mi chodziło rano dzwonię i umawiam się na jakieś obejrzenie auta i zakładam gazik bo coś przez ten tydzień posiadania E32 mocno mi ciśnienie skacze jak spoglądam na lewy wskaźnik ;)) Powiedz jeszcze jakiej firmy masz instalecję, zebym już nie kombinował z wyborem tylko jasno powiedział co chcę mieć zamontowane. Ewentualnie jakieś modyfikacje, które masz zrobione też bym od razu zamówił.

Dziękuje bardzo za pomoc

Tomek

• Członkowie klubu
Opublikowano
Podobnie ja, zakładałem w Swarzędzu na Kurnickiej tylko ,że wtrysk. Solidnie, szybko = narazie 20 tyś. bez problemów.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Instalacja jest włoska, trudno powiedzieć, jaka to firma, po prostu powiedz, że chcesz jeździć bez problemów i mają założyć co trzeba - będą wiedzieli. Przede wszystkim wariator - wyprzedzenie zapłonu.

Przejechałem na gazie prawie 20 tys. km i jest ok, jedyny wystrzał gazu zdarzył mi się zimą, kiedy z powodu awarii licznika wyjeździłem cały gaz do "0". :oops:

Jedynym efektem wystrzału było wypięcie się puszki filtra powietrza.

Aha, zamów butlę 80 walec, spokojnie wejdzie za siedzenie, a wlew najlepiej w zderzaku z tyłu, od spodu. :cool2:

Opublikowano
Podobnie ja, zakładałem w Swarzędzu na Kurnickiej tylko ,że wtrysk. Solidnie, szybko = narazie 20 tyś. bez problemów.

A możesz podać ile skasowali ?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Drogo, ale nie targowalem bo byłem po przejściach z poprzednim gazownikiem - przez miesiąc próbował uruchomić inst.Diego[koszt ok.5400PLN] i efekty byly slabe, na kick downie instalka nie wyrabiała się - w Swarzędzu zaplacilem ok. 7400 PLN w zeszłym roku [dziś na pewno sporo taniej] zbiornik 70 litrów w kole, zawór w wlewie paliwa, nowe świece.

PS. Zwróćcie uwage gazownikowi na prawidłowe uzupełnienie płynu chłodzącego i odpowietrzenie układu. Pierwszy gazownik który męczył się z inst. wymieniał reduktory [ chyba z 4 razy były podwójne] źle odpowietrzył układ i wogóle co w sumie przełozylo się na problemy z uszczelką pod głowicą. :naughty: :!:

UIHZ9556.JPG