Skocz do zawartości

jakie zimowe (komfort) do 535d touring?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie co do opon zimowych, na razie jezdze na letnich bridgestone potenza r050 225/50 r17 94 rsc, chciałbym zimówki nie run-flat, bo rodzina mi narzeka że nieco za twardo (sportowe zawieszenie). Co myślicie? Myślałem o Dunlop SP Wintersport M3, ale nie run-flatach. Czy warto jakos inaczej kombinować, ew. też ze zmianą felg albo innym rozmiarem opon, żeby było nieco bardziej komfortowo?

dzięki za pomoc, mj

mjablc

Opublikowano

Rezygnacja z Run-Flatów to niekoniecznie dobry pomysł - w większości przypadków jeżeli samochód z fabryki wyjeżdża na Run-Flatach to do nich jest dostrojone zawieszenie i układ kierowniczy. Założenie zbyt miękkich opon może powodować niepewne prowadzenie przy dużych prędkościach.

A co do DUnlopów to śmiało, zbierają dobre opinie, ale słyszałem tyeż że bywają śliskie. Oprócz tego polecam Goodyeara UG GW3, Bridgestone LM25, czy Nokiana WR G2.

Opublikowano

a jak jezdzi Ci sie na potenzie ?

jezeli dobrze to ja bym na Twoim miejscu kupil Bridgestone Blizzak - opona chyba z bardzooo duza iloscia pozytywow - swoja droga wygrala w tescie adac w ktoryms roku...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam,

mam pytanie co do opon zimowych, na razie jezdze na letnich bridgestone potenza r050 225/50 r17 94 rsc, chciałbym zimówki nie run-flat, bo rodzina mi narzeka że nieco za twardo (sportowe zawieszenie). Co myślicie? Myślałem o Dunlop SP Wintersport M3, ale nie run-flatach. Czy warto jakos inaczej kombinować, ew. też ze zmianą felg albo innym rozmiarem opon, żeby było nieco bardziej komfortowo?

dzięki za pomoc, mj

mjablc

Moze yokoham a w drive? :mrgreen:

Co do runflatow to moze cos byc na rzeczy, ale bmw sie oficjalnie raczej do tego nie przyznaje

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za rady. Zalozylem w koncu 225/50/17 Nokiany nie run flat, tylko zwykle i wydaje sie na razie, ze dobry wybor. Ale jeszcze nie bylo duzego sniegu.

pzdr, mjablc