Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.może ktoś z was miał taki sam problem i mi też poradzi.

mianowicie stuka coś w tylnym zawieszeniu byłem na dwóch stacjach i nic.Zadnych luzów, amortyzatory 65 i 64 wiec nie są jeszcze takie tragiczne.wydaje mi się że przyczyną jest coś przy prawym kole bo niby stamtąd dochodzą odgłosy.

Opublikowano

A nie miałeś ostatnio żadnej przygody..... :) Ja kiedyś wpadłem tyłem na krawężnik na mokrej nawierzchni... na początku nic się nie działo, natomiast po jakimś czasie nasilające się głośnie stukanie jakby ktoś walił młotem w podwozie - okazało się że lewy wahacz spadł z silentblocka i nasuwał o uchwyt. Do wymiany element 4 na rysunku:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=33_0840&hg=33&fg=30

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
no właśnie nie.czasami rondko bokiem się zrobi ale nie ma mowy o jakimś walnięciu w krawężnik czy nawet w dziurę.(jeżdze na 15"")-zresztą myślę jakby to było to, to by zobaczyli na stacji 1 czy 2.
Opublikowano

Po 1 tytułuj dokladniej o co chodzi,

po 2 opisuj problem dokladniej, mianowicie, co jak gdzie i kiedy sie dzieje

po 3 poszukaj mojego postu ....stuki na faldach jezdni.....mozliwe, ze masz wybie poduszki amortyzatorow

Opublikowano

Popieram kolegę, miałem to samo. Na żadnych szarpakach nic nie chciało wyjść, dopiero gościu poświecił latarką od dołu i okazało się na szczęście że to poduszki amortyzatorów. Koszt symboliczny, a mocno wkurzające odgłosy minęły.

Pozdrawiam, Hary

Pozdrawiam, Hary.