Skocz do zawartości

wymiana oleju w dyfrze jak wymienic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wlasnie zabralem sie za wymiane bo cos dziwnego mi sie dzieje i moze wymiana cos mi powie :mrgreen: przed chwilka tam zagladalem i sa tam 2 sruby na klucz imbusowy czy to sa te do spuszczania?? jak wlac ten nowy olej :duh: prosze o szybko podpowiedz bo juz zaczelem grzebac :lol:
Opublikowano
dolną śrubą spuszczasz olej przykreczasz ja jak już zleci stary a lejesz ta górna do oporu aż bedzie sie przelewać zalecam wymiane na rozgrzanym oleju jak by co mam dyfer do e36 sedan przełożenie 3,45 z 318i
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano
hehe dzieki mam nadzieje ze wymiana nie bedzie potrzebna :8) ide dzialac moze cos pomoze bo narazie to cos mi warczy na 1 biegu kolo 40-50 :duh:
Opublikowano

Te dwie śruby to korki do wlewu i spustu oleju. Odkrecasz obydwie, olej wylatuje, potem zakrcasz wylotowy i napełniasz po brzeg wlewowego. Zakrecasz wlewowy. Oddajesz stary olej do utylizacji.

Przed tą opracją dobrze jest rozgrzać dyfer żeby olej lepiej spływał.