Skocz do zawartości

Zaparowany Reflektor Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem od nie dawna zauważyłem że mam zaparowany reflektor i nie mam pojęcia dla czego wcześniej było wszystko dobrze nie zależnie od tego czy padał deszcz czy też nie. Sprawdziłem już lampe czy nie jest nigdzie pęknięta, czy nie ma żadnego odprysku itd. i lampa jest cała, dodam tylko tyle że to się stało od chwili kiedy auto zostawiłem na noc przy krzakach tak że właśnie tą lampe i kawałek maski zakrywały krzaki i oczywiście padał deszcz. Kiedy rano wyjeżdżałem lampa była zaparowana, a że teraz pogody nie ma to nie chce odparować. Wypowiedzcie sie ludzie co o tym nie typowej sprawie sądzicie. Z góry DZIĘKUJE poniżej link do fotki. POZDRAWIAM

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3785a70693d832a.html

Opublikowano

no witam :D

mi jak lampa paruje to sciagam ta klapke co jest w lampie i jezdze dopuki odparuje i jest ok

oczywiscie jest to rozwiazanie na krotsza mete bo lampa moze miec rozszczelniona uszczelke i byc moze trza ja wymienic

pozdr :twisted:

Opublikowano
te lampy z allegro z ringami majo to do siebie ze paruja :mad2: kumpel niedawno zakładal i tez mu paruja gadalem z kolesiem z hondy co mial takie lampy i tez mu paruja moze jakas licha jakosc... ja mam orginalne i tez mi zaparuja czasami ale nie biore do bani :8)
Opublikowano
Jest na forum o tym. Ktos opisał prosty sposob, m.in. napisla ze reflektor nie jest szczelny ma otwory! Druga rzecz Pomaga wyczyszczenie od srdka lampe specyfikiem zapobiegajacym parowaniu szyb uzywany czesto do szyb w aucie od wewnatrz.
Opublikowano

Ja mam w Buni te z allegro :) i mi raz zaparowały;/ odlaczylem te gumy z tylu za reflektorem tam gdzie sie zmienia żarówki i przystawilem suszarkę do włosów na full obrotach i cieple aż para znikła i od tamtej pory mam spokój :dance:

Pewnie panowie uznają to za drastyczny i głupi pomysł ale Skuteczny :D Pozdrawiam :8)

Opublikowano

Pogodzis sie z tym trzeba, w e36 parowanie kosza reflektorow to STANDARD. U jednych bardziej u innych mniej.Reflektory orginalne maja odpowietrzniki. Jesli pracuje zarowka to woda jest usuwana za ich pomoca w postaci pary.

ja wyjmowalem i rozkladalem cale lampy-wyczysciłem je tylko i skladajac je ( a trzymajas sie tylko na spinkach metalowych bezklejowo) mozna ewentualnie jakas wazelina tech przesmarowac uszczelki . Po wyczyszczeniu efekt parowania jest mniejszy bo woda nie zostaje na drobinkach kurzu wewnatrz

Opublikowano
Pogodzis sie z tym trzeba, w e36 parowanie kosza reflektorow to STANDARD.

:lol: Widocznie miałem wersję ponadstandartową :P

Niech kolega sprawdzi sobie uszczelki, jeśli lampa jest z allegro to będzie parowała bo jest wykonana przeważnie w CHRL a tam jak wiadomo za michę ryżu.

pzdr,

Opublikowano
To bylesz jednym z nielicznych szczesliwcow z grona reszty poszkodowanych. Co do tego tałatajstwa z allegro to oszczedze sobie krytyki, a co do orginalnych ZKW czy Bosch- wyjac je wyczyscic przesmarowac uszczelke i bedzie lepiej
Opublikowano
Pomaga wyczyszczenie od srdka lampe specyfikiem zapobiegajacym parowaniu szyb uzywany czesto do szyb w aucie od wewnatrz.

Niestety ale niekoniecznie. Jakiś rok temu zrobiłem czyszczenie lamp (jest w dziale "Zrób to sam" z fotorelacją) i umyłem szkła od wewnątrz specyfikiem, który miał zapobiegać parowaniu szyb. Jak miałem lekko zaparowane szkła w rejonie "długich", tak dalej mam (tylko trochę mniej). :mrgreen:

Może być, że to teoria Pawła ma ręce i nogi. :wink:

Opublikowano
to walka z wiatrakami :twisted: ja mylem, zmienilem uszczelke w oryg lampie (bosch) i dalej paruje :evil: jezdze od jakiegos czasu bez jednych dekielków, tych mniejszych od swiatel drogowych i nie paruje nic.

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• 3 tygodnie później...