Skocz do zawartości

Rozne jasnosci podswietlenia radi i klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Czy moze ktos z was mial taki przypadek ze podswietlenie klimatronika bylo jasniejsze niz radia? zdaje mi sie ze podswietlaja te ekraniki diody led ale moge sie mylic. Najgorej jest w nocy bo klima duzo jasniej swieci niz radio. reakacja klimy na krecenie sciemniaczem jest,ale tak jakby za malo. Mial ktos z was taki przypadek? Z gory dzieki za podopowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, tam gdzie masz włącznik świateł powinieneś mieć białą kropkę, jest to czujnik światła spróbuj go przysłonić palcem w dzień a później powoli odsłaniaj, zwróć uwagę czy po przysłonięciu wszystko się przyciemniło dość mocno. Jak będziesz odsłaniał ten czujnik to rób to powoli powinno się wszystko unormować.
Pozdrawiam
Opublikowano
Hej. Oczywiscie bawilem sie tym oczkiem juz kilka razy. zaslanialem palcem i odslanialem. Oczywiscie jak zaslonie palcem to tak samo jak w nocy klima sie przyciemnia ale duzo mniej niz radio i podswietlanie licznika kilometrow (komputerka). Probowalem juz go tak kalibrowac zreszta i radio i klime juz wypinalem z koscie wiec powinno sie zresetowac
Opublikowano

Tak kolego też tak mam. Mam wrażenie że różnica podświetlenia jest bardziej widoczna w dzień, natomiast w nocy prawie wcale...

Myślę że to specjalnie, bo panel klimy znajduje się trochę poniżej - i pod innym kątem jest widoczny, więc w dzień kiedy jest jasno mógłby być mniej czytelny niż radio...

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
U mnie cos sie dzieje z tym czujnikiem. Czasem jest tak ze radio i klima prawie wygasa (minimalnie swieci, ledwo widac) dopiero jak zaslonie i odslonia wszystko wraca do normy...
Opublikowano
Kurcze ciekawe od czego to zalezy. Jak bede mial schematy to sobie zobacze jak to jest wszystko polaczone. mnie to wkurza bo zielona dioda na przyciskach w klimatroniku w nocy wali mi po galach:)