Skocz do zawartości

Rozne jasnosci podswietlenia radi i klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Czy moze ktos z was mial taki przypadek ze podswietlenie klimatronika bylo jasniejsze niz radia? zdaje mi sie ze podswietlaja te ekraniki diody led ale moge sie mylic. Najgorej jest w nocy bo klima duzo jasniej swieci niz radio. reakacja klimy na krecenie sciemniaczem jest,ale tak jakby za malo. Mial ktos z was taki przypadek? Z gory dzieki za podopowiedzi
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam, tam gdzie masz włącznik świateł powinieneś mieć białą kropkę, jest to czujnik światła spróbuj go przysłonić palcem w dzień a później powoli odsłaniaj, zwróć uwagę czy po przysłonięciu wszystko się przyciemniło dość mocno. Jak będziesz odsłaniał ten czujnik to rób to powoli powinno się wszystko unormować.
Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Hej. Oczywiscie bawilem sie tym oczkiem juz kilka razy. zaslanialem palcem i odslanialem. Oczywiscie jak zaslonie palcem to tak samo jak w nocy klima sie przyciemnia ale duzo mniej niz radio i podswietlanie licznika kilometrow (komputerka). Probowalem juz go tak kalibrowac zreszta i radio i klime juz wypinalem z koscie wiec powinno sie zresetowac
Opublikowano

Tak kolego też tak mam. Mam wrażenie że różnica podświetlenia jest bardziej widoczna w dzień, natomiast w nocy prawie wcale...

Myślę że to specjalnie, bo panel klimy znajduje się trochę poniżej - i pod innym kątem jest widoczny, więc w dzień kiedy jest jasno mógłby być mniej czytelny niż radio...

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mam tak samo czyli to chyba standard.
Krzysztof
Opublikowano
U mnie cos sie dzieje z tym czujnikiem. Czasem jest tak ze radio i klima prawie wygasa (minimalnie swieci, ledwo widac) dopiero jak zaslonie i odslonia wszystko wraca do normy...
Opublikowano
a umnie odwrotnie radio swieci jasniej od klimy ,sciemniacz dziala poprawnie
Opublikowano
  • Autor
Kurcze ciekawe od czego to zalezy. Jak bede mial schematy to sobie zobacze jak to jest wszystko polaczone. mnie to wkurza bo zielona dioda na przyciskach w klimatroniku w nocy wali mi po galach:)