Skocz do zawartości

[E36] Problem z Fabrycznym Alarmem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam dosc denerwujacy i uciazliwy problem z alarmem...

gdy jest wilgoc (popada deszcz, umyje samochod) alarm sam sie uruchamia... zaczyna wyc! z tego co wiem mam alarm z czujnikami w drzwiach pod maska i w tylniej klapie oraz czujnik pochylenia badz wstrzasu..

Jak wylaczyc sam system alarmowy?? tzn zeby zostal centralny zamek dzialajacy z pilota w kluczyku ale zeby alarm sie nie uzbrajal??

ewentualnie jak usunac ta usterke??

dodam ze centralka od alarmu jest razem z centralka od centralnego zamka i szyb elektrycznych...jak wylacze alarm to dziala centralny z pilota ale nie dzialaja szyby elektryczne!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W INPA jest mozliwosc diagnozowania alarmu. Trzeba bylo by zerknac czy idzie obejzec wejscia lini alarmowych jezeli sia da to wsiasc do auta zaczac diagnoze i probowac prowokowac zadzialanie alarmu (np. przez mycie).

Moze ktos w twojej okolicy ma interefejs i pomoze Ci.

Opublikowano
Witam...

Mam dosc denerwujacy i uciazliwy problem z alarmem...

gdy jest wilgoc (popada deszcz, umyje samochod) alarm sam sie uruchamia... zaczyna wyc! z tego co wiem mam alarm z czujnikami w drzwiach pod maska i w tylniej klapie oraz czujnik pochylenia badz wstrzasu..

Jak wylaczyc sam system alarmowy?? tzn zeby zostal centralny zamek dzialajacy z pilota w kluczyku ale zeby alarm sie nie uzbrajal??

ewentualnie jak usunac ta usterke??

dodam ze centralka od alarmu jest razem z centralka od centralnego zamka i szyb elektrycznych...jak wylacze alarm to dziala centralny z pilota ale nie dzialaja szyby elektryczne!!

a ja obstawiam ze ktoras krancowka jest zepsuta i ma pod wplywem wilgoci przebicia, sprawdzilbym dobrze krancowke od maski silnika i klapy tylnej (klapa tylna lubi szwankowac w touringach :])

ja bym nie wylaczal alarmu w aucie, skoro usterka moze byc banalna a alarm dobra rzecz ;)

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano

krancowki pod maska i w tylnej klapie sa odlaczone... oraz czujnik pochylenia.. wiec te rzeczy odpadaja..

alarm dobra rzecz jezeli dziala prawidlowo...;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie przyszlo Ci do glowy ze wlasnie dla tego alarm glupieje. Nie mozesz sobie od tak wyciac czujnikow bez ich deaktywacji w sterwoniku.
Opublikowano
alarm swirowal po odpieciu tych czujnikow dalej swiruje...a czujnik jak jest odlaczony to dziala jakby byla caly czas maska zamknieta!!