Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiekszosc olejow jest uniwersalnych. po to sa podwojne oznaczenia na opakowaniach, np SG/CD, sg to norma dla PB a CD to norma dla ON. im litery wyzsze (w alfabecie) tym jakosc jest lepsza.
Opublikowano

ASO zapewnia, że to najlepszej jakości olej (z dużym prawdopodobieństwem to jest Castrol - czyli dla jednych plus, dla innych wada... Ale wspomniano mi też nazwę jakiejś innej firmy, która może się kryć pod logo BMW, ale nie zapamiętałem jej).

Tak czy inaczej - ja sobie to wreszcie wleję - oczywiście zakup w BawariaMotors (zresztą tam mam najwygodniej i najtaniej). Jutro odbiór, a wymiana może jeszcze w tym miesiącu).

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
z dużym prawdopodobieństwem to jest Castrol - czyli dla jednych plus, dla innych wada... Ale wspomniano mi też nazwę jakiejś innej firmy, która może się kryć pod logo BMW, ale nie zapamiętałem jej.

Pewnie Pentosin - podobno BMW używa ich płynów przekładniowych, ale co do oleju silnikowego, to raczej napewno Castrol.