Skocz do zawartości

Co sądzicie o oleju bmw?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurde jak to jest?

zawsze myslalem ze jest olej do benzyny i olej do diesla.osobno.a tu gosc oferuje uniwersalny. :doh:

Opublikowano
wiekszosc olejow jest uniwersalnych. po to sa podwojne oznaczenia na opakowaniach, np SG/CD, sg to norma dla PB a CD to norma dla ON. im litery wyzsze (w alfabecie) tym jakosc jest lepsza.
Opublikowano
nie będę ryzykował kupna oleju na Allegro, nawet jak napiszą, że najlepszy.
PawełH
Opublikowano

ASO zapewnia, że to najlepszej jakości olej (z dużym prawdopodobieństwem to jest Castrol - czyli dla jednych plus, dla innych wada... Ale wspomniano mi też nazwę jakiejś innej firmy, która może się kryć pod logo BMW, ale nie zapamiętałem jej).

Tak czy inaczej - ja sobie to wreszcie wleję - oczywiście zakup w BawariaMotors (zresztą tam mam najwygodniej i najtaniej). Jutro odbiór, a wymiana może jeszcze w tym miesiącu).

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
z dużym prawdopodobieństwem to jest Castrol - czyli dla jednych plus, dla innych wada... Ale wspomniano mi też nazwę jakiejś innej firmy, która może się kryć pod logo BMW, ale nie zapamiętałem jej.

Pewnie Pentosin - podobno BMW używa ich płynów przekładniowych, ale co do oleju silnikowego, to raczej napewno Castrol.