Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie akumulatora do 1,6 M40

Gdy kupiłem autko miałem założony aku 82 Ah niestety kończy się jego żywot (wydaje mi się trochę za duży bo alternator jest 65Ah)

Od ojca dostałem dwu letni akumulator (kupił sobie nowy bo go elektryk w konia zrobił) 45 Ah . Moje pytanie brzmi czy mogę go użytkować tzn czy go nie zagotuje , dodam ze przjeżdzam krótkie odcinki głównie miasto czasami trasa. Z góry dziękuję za mądre odpowiedzi

Opublikowano
ok dzięki chłopaki nie małem instrkcji do tegoż silnika ,dlatego zastanawiała mnie ta różnica 20 Ah.Szkoda mi wydać 300 zł na nowy gdzie można te pieniążki przeznaczyć na coś innego szczególnie ,że wydałem ponad dwa koła na zawias i inne pierdółki aby doprowadzić autko do stanu użyteczności (poprzedni właściciel to morderca żelaza) ja też święty nie jestem
Opublikowano
ok dzięki chłopaki nie małem instrkcji do tegoż silnika ,dlatego zastanawiała mnie ta różnica 20 Ah.Szkoda mi wydać 300 zł na nowy gdzie można te pieniążki przeznaczyć na coś innego szczególnie ,że wydałem ponad dwa koła na zawias i inne pierdółki aby doprowadzić autko do stanu użyteczności (poprzedni właściciel to morderca żelaza) ja też święty nie jestem

nie żałuj na aku, bo się mocno zdziwisz któregoś pięknego dnia :twisted2:

ta właściwa beemka gdzieś na mnie czeka...
Opublikowano

Panowie instrukcja instrukcja ale aku dobiera sie jeszcze do tego co sie w tym aucie ma

producent wklada inny aku jak jest lepsze audio navi tv itp

i na to tez trzeba patrzec jesli jes 43Ah a dokladamy lepsze audio wzmacniacz tube itp to podnosimy Ah akusia ja mam u siebie w 2.0 65Ah