Skocz do zawartości

sprawdzenie nr VIN w E60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nr VIN to siedem ostatnich cyfr numeru nadwozia samochodu . Osoba sprzedająca samochód o ile nie ma nic do ukrycia poiwnna bez problemu Ci go podać. Udajesz sie do ASO podajesz nr vin i spiewaja ci calą historie samochodu za dopłatą oczywiście.

Jęsli samochód jest z Włoch , historii serwisowej nie da się sprawdzić.

Pozdrawiam i życze uddanego zakupu :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nr VIN to siedem ostatnich cyfr numeru nadwozia samochodu . Osoba sprzedająca samochód o ile nie ma nic do ukrycia poiwnna bez problemu Ci go podać. Udajesz sie do ASO podajesz nr vin i spiewaja ci calą historie samochodu za dopłatą oczywiście.

Jęsli samochód jest z Włoch , historii serwisowej nie da się sprawdzić.

Pozdrawiam i życze uddanego zakupu :)

Hehehe.. to mu odpowiedziałeś. :? On o niebie, Ty o chlebie. Poza tym numer VIN to cały numer nadwozia a nie 7 ostatnich.

Opublikowano

Witaj!

u mnie w 530d jest nabity na prawym kielichu i z tego co wiem to tylko tam a chyba nie ma różnicy jaka pojemnosc.

pozdr

BMW - Radość z jazdy

http://i46.tinypic.com/161kd53.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano
mam pytanie jezeli mieszkam w uk to mozecie mi sprawdzic vin z czy to samo co z wlochem ?
Opublikowano
VIN nabity jest tylko na kielichu , w komorze silnika jest też tabliczka znamionowa na której tez powinien być VIN
Opublikowano
Nie wszystkie auta z Wloch nie maja histori serwisu,sprawdzalem kilka i mialy moj tez mial.Sprawdzenie w ASO jest bezplatne tylko warunek trzeba pofatygowac sie osobiscie.
  • 8 miesięcy temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
VIN jest na kielichu,tabliczce oraz naklejce na słupku kierowcy.
  • 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ale rzeźba.. :mrgreen: Może dzwon wstawiali i zamiast zamówić go w ASO z numerem VIN nabitym to wstawili używkę i przebili numery. To się na policję powinno zgłosić. :)

Jeżeli to stało się za granicą, to może auto miało przebijane numery i odzyskano jest po kradzieży. No ale to w takim wypadku powinny być papiery na tę rzeźbę. :)

Edytowane przez mmw
Opublikowano
no własnie w Polsce i nie wiem czy warto jechać bo mam 400km d przejechania. Właściciel mówi że tak było od początku, że numer jest nabity fabrycznie ale mi to nie wygląda na fabrycznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do ASO trzeba się z tym problemem udać i tyle. Powinni mieć wszystko w systemie.
Opublikowano
kolego miałem kiedyś vw szatana z niemiec, taki nr vin xxxxxxxxxxxxxx był dla tego że samochód kiedyś był kradziony i musiał zostać nadany nowy nr, nie wiem dlaczego taką polityke mają
Opublikowano
Kupiłeś to auto? Na Twoim miejscu bym nie ryzykował z tak nabitymi numerami. Moje ma oryginalne numery a i tak ostatnio miałem przejścia z policją i prokuraturą bo "może pochodzić z nielegalnego źródła". Może w tym przypadku chcieli ją na Alpina przerobić? http://tylko-dla-orlow.com/publiczny/b10/slides/11.jpg