Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem na forum ale sie nie doszukałem...

Jak wyjąc zeby nic nie połamać orginalne radio na kasety w E36 Bavaria C Reverse II ? próbowałem podważać i boje sie ze cos pęknie. Zdjąłem też panel z pokretłami od nawiewu pod radiem ale tez nie znalazłem dojscia do samego radia !

dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Opublikowano

Moje radio a mialem chyba identyczne posiadalo na brzegach po obu stronach takie male klapki ktore sie wyciaga.

Po zdjeciu klapek zobaczysz z kazdej strony po dwa otwory.

Normalnie potrzebne sa takie widelki zeby wlozyc jednoczesnie po dwoch stronach i wyciagnac radio.

Ja natomiast takowych nie posiadalem wiec wlozylem 4 druty ktore spowoduja odgiecie zatrzaskow i wtedy radio ciagnij do siebie !

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
Mozesz rowniez zagiąc dwa druty tak zeby pasowały do dziurek :) ale muszą być one w w miare sztywne a potem tak jak kolega pisał odhaczasz zatrzaski i wyciągasz :] pzdr
Opublikowano
Panowie, czytacie, przytaczacie instrukcje co do wyjmowania radia z książek zapewne. Ten sam temat przerabiam u siebie. Przycisk nr 1 niestety jest u mnie trafiony( przy wpisywaniu CODE wyświetlają się tylko cyfry 0 i 1 ). Muszę to radio wywalić na złom. I również próbowałem wyciągnąć. Sposoby, sposoby i nic - prawa strona OK , lewa zaś za nic nie chce puścić - jak będę w stanie mocnego wnerwienia :dance: to podejdę do tematu najszybciej Młotem!! Pozdrowienia dla cierpliwych i nie nerwowych... 8)
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wziąłem oklepałem z otuliny dwie elektrody spawalnicze. Drut twardy i rozmiar idealny. Zatrzaski wchodzą 'do radia' więc można podczasy wyjmowania można odgiąć druty na zewnątrz.
Opublikowano
Ja wziąłem oklepałem z otuliny dwie elektrody spawalnicze. Drut twardy i rozmiar idealny. Zatrzaski wchodzą 'do radia' więc można podczasy wyjmowania można odgiąć druty na zewnątrz.

zastosowałem tą samą metodę i działa idealnie :)