Skocz do zawartości

podswietlenie zegarow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktoś może mi powiedzieć, czy zarówki podświetlające główne zegary można wyjąć z tych zielonych ( jeśli dobrze pamiętam) uchwytów, czy też trzeba kupić je w całości, ponieważ mam przepaloną żarówke od temeratury silnika, a po ostatnich przebojach musze ją stale monitorować
Opublikowano
A ja chciałbym się zapytać czy tam w tym podświetleniu są jakieś specjalne żaróweczki typu już z gotowymi oprawkami, czy każda żaróweczkę wyjmuje się z oprawki i wymienia.. i jeśli tak to jakie kupić ile volt ile watów? Pytam bo trochę tych żaróweczek mi się po przepalało i przymierzam się do wymiany ale niechciałbym wyjmować zegarów po to tylko aby się przekonać że musze latać za żarówkami 2 dni.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
wyjęcie zegarów to nie jest wielka filozofia, na forum masz opisy jak to zrobić, przy odrobienie wprawy zajmuje to ok 2 minut, wraz z odpięciem wtyczek z tyłu. podjezdzasz pod sklep, wyjmujesz zegary, dajesz zaróweczki sprzedawcy i on dobiera :)
Opublikowano

Aha dopatrzyłem się, że będziesz zmieniał na normalne żarówki a nie niebieskie diody...

Zegary wyjmiesz popychając je od tyłu tylko najpierw musisz odkręcić to co jest nad nogami kierowcy i będzie dostęp... Zegary przykręcone są dwoma śrubkami (widać je jak spoglądniesz pod "daszek" nad i prze nimi za kierownicą)

Zegary są wpięte 3 kostkami... 0 linek!!! tu trzeba uważać... przy wypinaniu na siłę na pewno uszkodzimy taśmową jakby płytkę zegarów... trzeba odbezpieczyć wtyczke... jak przypatrzysz się to sam wpadniesz bo ciężko opisać...

Masz zegary w ręku więc kombinerkami delikatnie wykręcasz oprawki i wyciągasz z nich uszkodzone żarówki... wymieniasz i składasz do kupy...

Moja rada... Jeśli nie masz a chcesz mieć to wkładaj dodatkową żarówkę w kontrolkę pasów... zapala się po odpaleniu na kilka sekund i gaśnie... Fajny gadżet...

Nie wkładaj kolorowych diód bo BMW to nie Golf III :twisted2:

Obok żarówek masz małe sygnaturki takie jak w kontrolkach które ułatwiają znalezienie odpowiedniej oprawki spalonej kontrolki... od biedy jak chcesz sprawdzić co wykręciłeś to patrzysz pod słońce i zobaczysz sygnaturke

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg