Skocz do zawartości

pzy gwaltownym dodaniu gazu stuka bmw 540 E34 Automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pyttanie wymienilem ostatnio podpore z lozyskiem bo auto mi wcodzilo w wibracje nieraz miedzy 60-80km/h i mielem juszcze taki stukot pzy gwaltownym dodaniu gazu teraz po wymianie podpory auto chodzi idealnie nie ma wibracji ale jest dalej ten stukot co moze byc przyczyna?? to jest jak sie doda wiecej gazu jak sie tak zerwie tlumiki do walu nie dotykaja sluchac to bardzo glosno w kabienie jak sie dotknie tunelu w srodky tam jak jest skrzynie i teczny to jak zaczyna stukac to czyv pod reka drgania tego tunelu calego.Z gory bardzo dziekuje za wypowiedzi
Opublikowano
Witam mam pyttanie wymienilem ostatnio podpore z lozyskiem bo auto mi wcodzilo w wibracje nieraz miedzy 60-80km/h i mielem juszcze taki stukot pzy gwaltownym dodaniu gazu teraz po wymianie podpory auto chodzi idealnie nie ma wibracji ale jest dalej ten stukot co moze byc przyczyna?? to jest jak sie doda wiecej gazu jak sie tak zerwie tlumiki do walu nie dotykaja sluchac to bardzo glosno w kabienie jak sie dotknie tunelu w srodky tam jak jest skrzynie i teczny to jak zaczyna stukac to czyv pod reka drgania tego tunelu calego.Z gory bardzo dziekuje za wypowiedzi

no niestety ale wygląda to tylko na podporę..

może źle dokręcili albo już sie uszkodziła ??

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
nie dokrecona byla dobze tam jest wszystko ok ta stara gume miala dobra tylko lozyska klekotalo ale zmienilem caly komplet.
Opublikowano

Miałem to samo, tyle ze po próbie prędkościowej :)zaraz jak ją nabyłem. Wróciłem do domu, postała chwile i chciałem gdzieś podjechać a tu z okolic wału stuki nieubłagalne ale tylko przy zakręcie w lewo :shock: Myśle coś spier......., ale byłem na siebie zły :evil:

Szybko na warsztat, porozkręcałem i nic, wszystko ok.....okazało się ze osłona tłumika ta aluminiowa była źle przykręcona i wał o nią uderzał. Ale byłem szczęśliwy :mrgreen: ze to taka błachostka.

Sprawdź to.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
Sprzęgło gumowe wału i poduszki pod skrzynią ew wczesniej skrzywił się delikatnie wał lub zostało to zle zrobione i strzeliła znowu podpora.
www.klinika-bmw.pl
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałbym się pod ten temat podpiąć - wydaje mi się, że mam podobną awarię - w 750ce stuka z okolic wału, właściwie jest to metaliczne klekotanie o częśtotliwości zależnej od prędkości samochodu. Początkowo czasami zastukało przy gwałtownym dodaniu gazu, wczoraj zaczęło stukać już w sposób ciągły.

Krótkie konsultacje telefoniczne z serwisami wskazują na następujące możliwe przyczyny:

- podpora wału

- elastozłącze na wyjsciu ze skrzyni biegów

- przegub przy tylnym moście lub któraś półoś.

Co było zepsute w waszych przypadkach ? Będę wdzięczny za wskazówki, boję się że w serwisie będą mnie chcieli naciągnąć na wymianę wszystkiego co się da, wiecie jak to jest ... Przy okazji może znacie kogoś zaufnego w okolicach Wrocławia, kto mógłby to naprawić ?

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com

Opublikowano

wedlug mnie pekniety wal.

widzialem taki przypadek w volvo s90. przy ruszeniu z pelnym gazem bylo slychac jak "strzela" wal. no i okazalo sie ze jest pekniety

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

jeżeli stuka również przy ostrym hamowaniu, stawiam na poduszę lewą pod silnikiem{przerabiałem taki problem)

Spróbuj pochuśtać samym silnikiem

jeszcze jedno ,jeżeli jest zaolejona to napewno do wymiany

40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
U mnie był to luz na podporze wału.Stukot było słychac szczegolnie przy gwałtownym ruszaniu pod górkę.Po dokręceniu wszystko jest ok.