Skocz do zawartości

domykanie - otwieranie szyby na raty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Panowie dlaczego jak zamykam bądz tez otwieram szybe to musze robic to na raty ? czyli naskam guzik szyba idzie 5 cm ,zatrzymuje sie - puscic guzik i znowu wcisnac guzik 5 cm i tak wkolo...... zatrzymuje sie - czy zepsuty silniczek czy jaki szpak w tym siedzi ?????

pozdrawiam

Opublikowano
piszesz w liczbie pojedynczej to znaczy jedna z szyb ci to robi!?? :?: przesmaruj prowadnice szyby{delikatnie} jakimś olejem może być od placków :!: jeśli to nie pomoze być może coś sie dzieje z włącznikiem :!:
Opublikowano

jedna z szyb tak robi - nasmarowane wszystkie uszczeliki silikonem w sprayu prowadnice smarem , nawet po wyjeciu szyby tak na raty chodzi mechanizm i tylko u jednej szyby,

jak pamietam ze dwa lata temu to druga szyba tak samo chodzila ale teraz jest na odwrót...

pozdr.

Opublikowano

slizgi wymienione na nowe ale dodam ze nawet bez szyby czyli bez zadnego obciazenia jest taki problem u mnie.

to ci zagadka

Opublikowano
mialem to samo. okazalo sie, ze ktos grzebal przy silniku od szyby i podlaczajac kabel ulamal jeden z trzech pinow. wiec moze tutaj podobna sytuacja lub gdzies masz kabel uszkodzony. zobacz jakie masz napiecia na kablach i jak sie zmieniaja jak naciskasz przycisk. pamietam tez, ze czesta przyczyna jest wyrobienie sie jakiejs zapadki w silniku.
Opublikowano
niewiem wszystko powierzchownie jest niby ok. slyszalem ze programuje sie jakos te silniczki podobno i potem dobrze chodza
Opublikowano
Dostań się do silniczka, rozkręć ten element gdzie jest wirnik (4 śrubki chyba torx) i tam masz taką tulejkę. U mnie była ona przesunięta w prawo stronę o jakieś 2-3 cm(drzwi od kierowcy). Przesunąłem ją w lewo o te 2-3 cm i wszystko zaczęło płynnie działać! U mnie pomogło może i u ciebie pomoże! Pozdrawiam!
Opublikowano
Jest też możliwość że przekażnik się przegżewa przy zamykaniu czy otwieraniu szyb slychac u mnie w okolicy schowka załączanie i rozłączanie przekażnika sądze ze moze za schowkiem jest jakis modul sterujący szybami w ktorym wlutowane sa przekazniki i moze wine ma to dziadostwo
Opublikowano

jeszcze jeszcze jeden sposób... stosowany w większości aut. jak ze pracuje jako blacharz przerabiam to codziennie.

Musisz ,,nauczyć,, auto opuszczać szyby czyli.... podnieś szybe na max do gory.... odłącz akumlator i kostke od drzwi na słupku, pozniej podłacz akumlator podłacz kostke i spróbuj opusicisz szybe na maxa w dół bez rzadnej przerwy a nastepnie na maxa w gore.... jesli to niepomorze do niestety musisz odwiedzic elektro-mechanika

Jadąc 200km/h to co jest przed tobą,jest już wspomnieniem,ale ty tez możesz nim być