Skocz do zawartości

domykanie - otwieranie szyby na raty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Panowie dlaczego jak zamykam bądz tez otwieram szybe to musze robic to na raty ? czyli naskam guzik szyba idzie 5 cm ,zatrzymuje sie - puscic guzik i znowu wcisnac guzik 5 cm i tak wkolo...... zatrzymuje sie - czy zepsuty silniczek czy jaki szpak w tym siedzi ?????

pozdrawiam

Opublikowano
piszesz w liczbie pojedynczej to znaczy jedna z szyb ci to robi!?? :?: przesmaruj prowadnice szyby{delikatnie} jakimś olejem może być od placków :!: jeśli to nie pomoze być może coś sie dzieje z włącznikiem :!:
Opublikowano
  • Autor

jedna z szyb tak robi - nasmarowane wszystkie uszczeliki silikonem w sprayu prowadnice smarem , nawet po wyjeciu szyby tak na raty chodzi mechanizm i tylko u jednej szyby,

jak pamietam ze dwa lata temu to druga szyba tak samo chodzila ale teraz jest na odwrót...

pozdr.

Opublikowano
  • Autor

slizgi wymienione na nowe ale dodam ze nawet bez szyby czyli bez zadnego obciazenia jest taki problem u mnie.

to ci zagadka

Opublikowano
mialem to samo. okazalo sie, ze ktos grzebal przy silniku od szyby i podlaczajac kabel ulamal jeden z trzech pinow. wiec moze tutaj podobna sytuacja lub gdzies masz kabel uszkodzony. zobacz jakie masz napiecia na kablach i jak sie zmieniaja jak naciskasz przycisk. pamietam tez, ze czesta przyczyna jest wyrobienie sie jakiejs zapadki w silniku.
Opublikowano
  • Autor
niewiem wszystko powierzchownie jest niby ok. slyszalem ze programuje sie jakos te silniczki podobno i potem dobrze chodza
Opublikowano
Dostań się do silniczka, rozkręć ten element gdzie jest wirnik (4 śrubki chyba torx) i tam masz taką tulejkę. U mnie była ona przesunięta w prawo stronę o jakieś 2-3 cm(drzwi od kierowcy). Przesunąłem ją w lewo o te 2-3 cm i wszystko zaczęło płynnie działać! U mnie pomogło może i u ciebie pomoże! Pozdrawiam!
Opublikowano
Jest też możliwość że przekażnik się przegżewa przy zamykaniu czy otwieraniu szyb slychac u mnie w okolicy schowka załączanie i rozłączanie przekażnika sądze ze moze za schowkiem jest jakis modul sterujący szybami w ktorym wlutowane sa przekazniki i moze wine ma to dziadostwo
Opublikowano

jeszcze jeszcze jeden sposób... stosowany w większości aut. jak ze pracuje jako blacharz przerabiam to codziennie.

Musisz ,,nauczyć,, auto opuszczać szyby czyli.... podnieś szybe na max do gory.... odłącz akumlator i kostke od drzwi na słupku, pozniej podłacz akumlator podłacz kostke i spróbuj opusicisz szybe na maxa w dół bez rzadnej przerwy a nastepnie na maxa w gore.... jesli to niepomorze do niestety musisz odwiedzic elektro-mechanika

Jadąc 200km/h to co jest przed tobą,jest już wspomnieniem,ale ty tez możesz nim być