Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW 730i z 1988r. Kilka dni temu zabrakło mi paliwa :duh: Po dotankowaniu miałem problem z odpaleniem (zapowietrzenie). Odpowietrzyłem, i dalej nie paliła. Poczytałem rad na forum i tak zrobiłem, tzn. odłączyłem aku na 24h, naładowałem i odpaliła :clap: Dziś znowu odpaliłem, podniosłem maskę i zauważyłem wyciek paliwa nad silnikiem. Zgasiłem motor, usterkę usunąłem i teraz znowu nie chce palić. :cry2: Czyżby znowu się zapowietrzyła??? Jak ją uruchomić w ciągu max. 2h??? Doradźcie :modlitwa:
Opublikowano
Dzięki za radę, ale już ciągneliśmy ją traktorem i nie odpaliła :jawdrop: Wczoraj sobie już odpuściłem, a dziś ponowiłem próbę z kluczyka i bez rezultatu :zlosc: , więc znowu odłączyłem aku. A tak w ogóle to można rozciągać BMW??? :think: Słyszałem, że nie powinno się ze względu na rozrząd i motor. Tą BMK mam od maja tego roku, więc dopiero się o niej uczę, :reading2: ale poza tym jest zajefajna. :dance:
Opublikowano
Dzięki za radę, ale już ciągneliśmy ją traktorem i nie odpaliła :jawdrop: Wczoraj sobie już odpuściłem, a dziś ponowiłem próbę z kluczyka i bez rezultatu :zlosc: , więc znowu odłączyłem aku. A tak w ogóle to można rozciągać BMW??? :think: Słyszałem, że nie powinno się ze względu na rozrząd i motor. Tą BMK mam od maja tego roku, więc dopiero się o niej uczę, :reading2: ale poza tym jest zajefajna. :dance:
podobno może się rozrząd przestawić, szczególnie groźne w przypadku paska i mniej w przypadku łańcucha.
Opublikowano
Kolego prawdopodobnie masz zatartą pompę paliwa w wyniku jego braku.Układ ten sam się odpowietrzy bez żadnych cudów to nie diesel.Wymień pompę jest w baku,lub chociaż sprawdź ciśnienie na listwie wtryskowej około 3 bar.Palić na pych ją można bo silnikowi to nie zaszkodzi w rozrządzie masz łańcuch a nie gumowy pasek, tylko jak to wygląda 7 ciągnięta przez traktor :mad2:

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
Kolego prawdopodobnie masz zatartą pompę paliwa w wyniku jego braku.Układ ten sam się odpowietrzy bez żadnych cudów to nie diesel.Wymień pompę jest w baku,lub chociaż sprawdź ciśnienie na listwie wtryskowej około 3 bar.Palić na pych ją można bo silnikowi to nie zaszkodzi w rozrządzie masz łańcuch a nie gumowy pasek, tylko jak to wygląda 7 ciągnięta przez traktor :mad2:

"Łojtam" od razu ! 20-to letnie auto chyba ma czasem prawo strzelić focha. To nie Toyota. :-) (oczywiście z tym japońcem to joke).

Pompę ma raczej OK skoro napisał, że mu Pb spod silnika leci. Stawiam na jakiś wyciek spod listwy wtryskiwaczy/powrotu (może nawet to lepiej, że nie odpalił, bo furka mogłaby się spalić jak by jechał).

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
Chłopaki pompa odpada ponieważ jak te pare dni temu brakło mi karasinki (PB) i miałem kłopoty z odpaleniem, to zawitałem chyba do każdego miejsca od układu zasilania,do zbiornika również. Troszkę sam mechanikuję więc pompa też szła w ruch. :) Poskładałem aku naładowałem i odpaliła.Chodziła aż miło, :D nie chciałem wysiadać,ale mnie podkusiło zajżeć pod maskę,a tu cieknie :jawdrop: i to pod taką banieczką nad pierwszym wtryskiem,tam jest taka gumka na otoczce ona mi pękła,naprawiłem wyciek,ale furka znowu nie pali. :cry2:
Opublikowano
Witam wszystkich,którzy są na tym temacie i chcą mi pomóc. Chłopaki wszystko przejrzane i została mi pompa paliwa!!! Pod aku chodzi a po podpięciu do instalacji już "niet",podłączam żaróweczkę a ona nie świeci :( ,bezpieczniki sprawdzone(te pod kanapą też), są dobre!!! Co odpowiada za dopływ energi 12V do pompy paliwa??? Gdzie to się znajduje?Pomóżcie please!!!
Opublikowano
Przekaźnik pompy paliwa jest pod maską pomarańczowy tam gdzie komputery silnika,może padł ale pompa zaczyna pompować jak kręcisz rozrusznikiem wcześniej nie.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
Hejka chłopaki!!! Nareszcie mi się udało :dance: Przejrzałem cały układ! Została mi tylko pompa. :shock: Męczyłem ją i to do skutku. Zapowietrzyła się bladź jedna. Przemęczyłem ją na krótko prosto z aku, aż wywaliła powietrze, a zaczęła dawać paliwko. Teraz becia pali jak ta lala. :D Chłopaki pamiętajcie o PB w swoich bakach!!! :) Wszystkim, którzy starali się pomóc serdeczne dzięki! :mrgreen: