Skocz do zawartości

Jak się dokładnie nazywa pompa,która znajduje się...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...w zbiorniku paliwa.Mam problem z odpalaniem jak jest mało ropy czyli zejdzie poniżej kreski 15 litrów.Oczywiście napiszcie jakiej firmy polecacie.

Pozdrawiam

Opublikowano
...w zbiorniku paliwa.Mam problem z odpalaniem jak jest mało ropy czyli zejdzie poniżej kreski 15 litrów.Oczywiście napiszcie jakiej firmy polecacie.

Pozdrawiam

Numer OEM tej pompy to 16141183178

W IC do dostania Siemens za niecałe 380 zeta. Ale czy przez pompę masz problem z odpalaniem to nie wiem....

Opublikowano
Częstą przyczyną jest też awaria pompy wspomagającej, patrząc z przodu auta znajduje się po prawej stronie, mniej więcej pod fotelem kierowcy :wink:
Opublikowano
stach7608 napisał:"Częstą przyczyną jest też awaria pompy wspomagającej, patrząc z przodu auta znajduje się po prawej stronie, mniej więcej pod fotelem kierowcy"Czy problem odpalania leży po stronie pompy wspomagania coś mi się nie chce wierzyć??!!To powiedzcie jak nie pompa to co może być przyczyną odpalania jak w baku pełno to nie ma problemy!?
Opublikowano
Czy problem odpalania leży po stronie pompy wspomagania coś mi się nie chce wierzyć??!!

Nie pompa wspomagania. W Twoim aucie są dwie pompy paliwa i jedna jest w baku a druga pod podłogą, w rejonie fotela kierowcy.

Opublikowano
Mój mechanik zawsze powtarza...kolego:nie czekaj z tankowaniem do zaświecenia sie kontrolki rezerwy paliwa,dla ciebie rezerwa to 15 litrów w baku i już się tankuj bo będziesz miał problemy z pompkami :D
Opublikowano

A mój kolega w e34 530, miał tak, że musiał mieć w baku 30 litrów (Pb) inaczej "kończyło mu się paliwo". Wąż od pompy nie był prawidłowo "zatopiony" w baku i stąd ten problem. U Ciebie może być podobnie.

pozdrawiam

Mariusz

11.7l (Pb)/100km

Opublikowano

Witam

w e-34 tds częsta awaria pompki w zbiorniku. Poniżej 30 l jest już odczuwalny 'rozruch' ... 15 l, to już kręcenie kilkanaście sekund. Nie przypominam sobie żeby w e-34 tds była jakaś pompka pomiędzy pompką w zbiorniku (o tej awaryjnej piszę) a pompą wtryskową (tej awaria...to już wydatek)...mogę czegoś jednak nie wiedzieć.

Pozdrawiam.

Memento Mori :-)