Skocz do zawartości

Wymiana tarcz i klocków. Jaki zestaw do mocnego auta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę powiedzieć tylko o zestawie który założyłem.

Jestem zadowolony ze skuteczności, klocki nie pylą tak jak ATE.

Nic się jeszcze nie pogięło i mam nadzieję, że tak zostanie.

Opublikowano
Mogę powiedzieć tylko o zestawie który założyłem.

Jestem zadowolony ze skuteczności, klocki nie pylą tak jak ATE.

Nic się jeszcze nie pogięło i mam nadzieję, że tak zostanie.

a duzo przejechałeś??

jakie koszty przyjemnosci??

Opublikowano
to reasumując

ktore byscie wybrali

trw lukas tarcze i klocki

ate tarcze i klocki

tarcze brembo + klocki ferrodo

??

mowie o wersjach standardowych

po prostu z tego co tu piszecie jednak nie ma zdecydowanych chyba faworytow

nie wspominajac o orgyginalach

Nie polecam tracz TRW ani ATE. Brembo są godne polecenia. Ale najbardziej z doświadczenia polecam tarcze Zimmermann i klocki Jurid lub Pagid.

Opublikowano
Witam. Posiadam E-39 3.0 kombi .Bardzo długo zastanawiełem sie nad klockami i tarczami. czytalem ze jedne sie krzywia itp itd. Szukalem po wszystkich forach. Wybrałem w końcu komplet TAROX . Jest to firma specjalizujaca sie w Subaru Imprezie.Wybrałem nacinane F2000, sa rewelacyjne!!!! Ale cena za komplet prawie 2000 zł, i około 3 tygodni trzeba czekac. Myślelem jeszcze nad BLACK DIAMOND ale podobno maja jakies mikropęknięcia, a o TAROX-ach nie słyszałem zlego słowa.pozdrawiam.
Opublikowano
Nie polecam tracz TRW ani ATE. Brembo są godne polecenia. Ale najbardziej z doświadczenia polecam tarcze Zimmermann i klocki Jurid lub Pagid.

jednak po konsultacji z mechanikiem zaryzykuje te trw choc wiem ze moga byc gorsze niz brembo, ale ma uklad z tąfirma że reklamacje uwzgledniaja bez problemu

jesli bedzie kicha po paru tysiacach wymienie je na brembo

no i tym razem przypilnuje ich zeby przylozyli sie do zakladania i wszystko oczyscili jak nalezy, bo czuje ze poprzednio przez zle zalozenie pzod i tyl mi sie pokrzywil juz po przebiegu tysiaca km

Witam. Posiadam E-39 3.0 kombi .Bardzo długo zastanawiełem sie nad klockami i tarczami. czytalem ze jedne sie krzywia itp itd. Szukalem po wszystkich forach. Wybrałem w końcu komplet TAROX . Jest to firma specjalizujaca sie w Subaru Imprezie.Wybrałem nacinane F2000, sa rewelacyjne!!!! Ale cena za komplet prawie 2000 zł, i około 3 tygodni trzeba czekac. Myślelem jeszcze nad BLACK DIAMOND ale podobno maja jakies mikropęknięcia, a o TAROX-ach nie słyszałem zlego słowa.pozdrawiam.

nie no takiej kasy nie chce wywalac, bo samochod i tak bede w tym roku jeszcze jak sie uda sprzedac:)

za ok 2 tysiace to juz dla pewnosci wszedl bym w oryginalne